Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pénzt szed Svájc a migránsoktól

888.hu

2016.01.15. 08:22

Dánia után, most az alpesi ország is úgy határozott, hogy értéktárgyakat foglalnak le az országba érkezõ migránsoktól, hogy így finanszírozzák az ellátásukat.
SVÁJC, 8:22

Dánia után, most Svájc is úgy határozott, hogy értéktárgyakat foglalnak le az országba érkező migránsoktól, hogy így finanszírozzák az ellátásukat. A bevándorlóknak az ezer svájci franknál (kb. 300 ezer forintnál) értékesebb vagyontárgyaikat kell beszolgáltatniuk.

Az SRF televízió még egy számlát is bemutatott egyik műsorában, amelyet az egyik szíriai migráns kapott a svájci hatóságoktól, miután átadta az embercsempészek kifizetése után megmaradt készpénzének csaknem a felét.

A svájci kormány nem rejti véka alá az új intézkedést, ugyanis még egy szórólap is tájékoztatja az országba érkezőket az új kötelezettségről.

A dán bevándorlási törvény, amit még el kell fogadnia a parlamentnek, felhatalmazást adna az ország hatóságainak, hogy az országba érkező menedékkérők ruháit és csomagjait átvizsgálhassák, és a 10 ezer koronánál (körülbelül 424 ezer forint) nagyobb értékű ékszereket és egyéb személyes értéktárgyakat elkobozzák. A dán kormány ebből az összegből kívánja finanszírozni a migránsok ellátásának egy részét.   

Az intézkedést a svájci migrációs hivatal azzal indokolták, hogy a svájci törvények kötelezik a migránsokat arra, hogy hozzájárulnak a menedékkérelmük elbírálásának a költségeihez.

De akár vissza is kaphatják a pénzüket azok a migránsok, akik önként vállalják, hogy távoznak az országból. Persze ellenkező esetben a pénzt a felmerülő menekültügyi költségekre fordítják.

A bevándorlók, akik elnyerik a menedékjogot és munkavállalási engedélyt is kapnak, tíz éven keresztül jövedelmük 10 százalékát kötelesek befizetni, hogy törlesszék azt a 15 ezer svájci frankot, amibe az ügyeik elrendezése került a svájci államnak.

(TheGuardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére