Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Koronavírus-helyzetkezelésből mutat példát a Liverpool menedzsere

M. Kovács Róbert

2020.03.15. 07:30

Miközben az új koronavírus egyes politikusokat populista haszonszerzésre sarkall, a leállított angol bajnokság toronymagasan győzelemre esélyes csapatának menedzsere mélyen emberi és minden önös, vagy csapatérdeket háttérbe szorító nyilatkozatot tett. Érdemes odafigyelni a Liverpool FC-t vezető Jürgen Klopp szavaira.

A legendás Liverpool FC, amely szinte alapításától kezdve az angol futball élvonalához tartozik, utoljára 30 évvel ezelőtt hódította el a Premier League bajnoki címét. A Mersey-parti alakulatnak idén

minden esélye megvolt erre, hiszen 25 ponttal vezetnek a második helyezett Manchester City előtt.

A koronavírus-világjárvány, amely a szigetországban is dúl, könnyen lehet, hogy

megfosztotta ettől a Liverpoolt,

hiszen a bajnokságot félbeszakították és az előzetes becslések szerint várhatóan akár júniusig is eltarthat a kényszerszünet.

A Liverpoolt Bajnokok Ligája-győzelemre és újabb bajnoki elsőség felé vezető német menedzser, Jürgen Klopp mégsem ezen kesereg vagy bosszankodik, ehelyett humánus hangvételű, higgadt nyilatkozatot tett közzé a Liverpool FC weboldalán és Facebook-oldalán.

Ezt a hozzáállást bátran példaértékűnek tekinthetik azok, akik világkatasztrófa idején is csak a védekezést szervezők kritizálásában, önös érdekből, kéretlen tanácsokat adva igyekeznek magukra irányítani a figyelmet.

Nem hiszem, hogy ebben a pillanatban fontos az, amit egy menedzser gondol,

de megértem ha a szurkolók hallani szeretnének a csapat felől.

Mindenek előtt:

minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk azért, hogy megvédjük egymást,

mármint a társadalomban. Az életben mindig figyelnünk kell egymásra, de ez most fontosabb mint valaha.

Ebben a helyzetben a meccsek a legkevésbé fontosak.

Természetesen nem szerettünk volna üres stadionban játszani, és nem szerettük volna, hogy a mérkőzéseinket vagy a bajnokságot elhalasszák, de ha ez segít az embereknek egészségesnek maradni, akárcsak egynek, akkor már megérte.

Ha a társadalom egészsége és a foci között kell választani, akkor nincs kérdés. Egyáltalán nincs.

A mai döntést az emberek biztonságának megőrzése érdekében hozták. Ezt pedig teljes mértékig támogatjuk. Láttuk, hogy más csapatok tagjai küzdenek a betegséggel. A vírus megmutatta: attól, hogy focizol, még nem leszel immunis.

Imádkozunk a riválisainkért, imádkozunk azokért, akik betegséggel küzdenek, és azokért, akik ezután fognak megbetegedni.

Ebben a pillanatban senki nem tudja mi lesz ennek a végkifejlete, de mint csapat,

hinnünk kell abban, hogy a hatóságok megalapozott és erkölcsi alapú döntéseket fognak hozni.

Igen, ennek a csapatnak és klubnak én vagyok a menedzsere, és ezért vezetői felelősséget vállalok a pályán a jövőnkkel kapcsolatban. De úgy gondolom, akkor,

amikor a városunkban, a régiónkban, az országunkban és a világon rengeteg ember szorongással és bizonytalansággal szembesül, teljesen helytelen lenne másról beszélnem.

Azt tanácsolom mindenkinek, hogy kövessétek a szakértői tanácsokat és vigyázzatok magatokra, egymásra.

A csapat üzenete számodra csak annyi, hogy legyél jól! Helyezd az egészségedet mindenek elé! Ne vállalj kockázatokat!

Gondolkodj el azon, hogy a társadalmunk mennyire sebezhető, és légy együttérző mindenkivel!

Kérjük vigyázz magadra, vigyázzatok egymásra!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A 888 megmondja a tutit: Wales – Anglia

A 888 megmondja a tutit: Wales – Anglia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Wales – Anglia.

Lizzo szerint a popzene „eredendően rasszista”

Lizzo állítja, hogy a műfajt azért hozták létre, hogy a fekete művészeket elkülönítsék a mainstream zenétől és „gettósítsák” őket olyan műfajokban, mint az R&B.

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Gyurcsányék most a vidékieket hergelik Orbán ellen

Óriási mázlija van a Demokratikus Koalíciónak, hogy nincs kormányon. Gyurcsány ugyanis a krízishelyzetet megoldani nem tudná. Ami rosszabb, nem is akarná, hiszen éppen azokat támogatja, akik ezt a szankciókkal előidézték. A képességhiányos baloldalnak ideális helyzet, hogy így, teli szájjal hergelhet a kormány ellen, miközben ígérget fűt-fát az embereknek, mondván, ha ők lennének hatalmon, akkor itt lenne a tejjel-mézzel folyó Kánaán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére