Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oxigénpalackokkal seftelnek az indiai bűnözök

888.hu, MTI

2021.05.17. 16:40

Indiában anarchiaközeli állapotok uralkodnak a koronavírus-járvány miatt.

 

A világ egyik leginkább járvány sújtotta országában kevés olyan dolog van, aminek nagyobb a keletje, mint az oxigénpalacknak, amire a Covid-betegeket ápoló kórházaknak égető szükségük van. Egy helyi jótékonysági szervezet riasztotta a rendőrséget, miután az egyik forgalmazó kétszeres árat, mintegy kétszáz dollárnak megfelelő összeget kért egy palackért.

A koronavírus-járvány második hulláma szétzilálta az indiai egészségügyi rendszert,

az emberek egyre kevésbé bíznak abban, hogy Narendra Modi kormánya kezelni tudja a betegséget, és képes lehet megfékezni a járványt.

Széles körben elterjedt az a vélekedés, hogy Indiában sokkal magasabb a halálos áldozatok száma a naponta jelzett néhány ezernél. A kórházak megteltek, a gyógyszer-, vakcina-, oxigén- és más tartalékok elapadtak, a járványból nyerészkedők pedig „betömik a lyukakat”, az orvosságokat, oxigént és más, a betegek gyógyításához szükséges dolgokat online vagy telefonon adják el, sok esetben kihasználva a családok kétségbeesését és gyászát.

Az így eladott termékek sokszor hamisak, némelyek pedig ártalmasak is.

A New York Times cikkéből kiderül, hogy a rendőrség a múlt héten azzal gyanúsított meg egy csoportot, hogy a holttestekről ellopta a halotti lepleket, majd újként adta el őket. Az előző napon pedig a rendőrség több mint száz üvegcse hamis, remdesivir hatóanyagú antivirális gyógyszert foglalt le, amelyet sok indiai orvos felír a Covidban szenvedő betegeknek. A lap szerint a remdesivirrel – amelynek hatékonyságát sok orvos megkérdőjelezi – sokféle módon csalnak.

Az amerikai lap olyan ügyről is beszámolt, amikor egy kormánypárti politikus kórházi ágyakkal üzletelt.

De illegális vérplazma-kereskedelemre is akadt példa. A The New York Times szerint az effajta zsákmányszerzésre mondta a múlt hónapban az új-delhi főbíróság, hogy „felfeslett a társadalom erkölcsi szövete”. A múlt hónapban az új-delhi rendőrség több mint 21 embert vett őrizetbe csalás, titkos készletek felhalmozása, bűnszövetségben való részvétel és másfajta, a koronavírus-járvánnyal összefüggő bűncselekmények miatt

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére