Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óvatosak a németek a berlini robbantás kapcsán

Sümeghi Lóránt

2016.03.15. 14:28

A kedd reggel bekövetkezett halálos merénylettel összefüggésben egyelõre még nem mert állást foglalni a német hatóság, hogy vajon szervezett bûnözésrõl, vagy terrorcselekményrõl van-e szó.
BERLIN, 14:28

A kedd reggel bekövetkezett halálos merénylettel összefüggésben egyelőre még nem mert állást foglalni a német hatóság, hogy vajon szervezett bűnözésről, vagy terrorcselekményről van-e szó.

A német nyomozóiroda a szokásosnál óvatosabban és körültekintőbben fogalmazott a legfrissebb tájékoztatón, amelyen a kedd reggeli, egy halálos áldozattal járó merényletről világosították fel az ott megjelenteket.

Frank Henkel belügyi szenátor – a tartományi rangú Berlin kormánya, a szenátus belügyekért felelős tagja – a Der Tagesspiegel című fővárosi lap online kiadásában idézett nyilatkozatában kiemelte, hogy a hatóságok valamennyi irányban nyomoznak, így azt is vizsgálják, hogy a szervezett bűnözés területén zajló valamilyen összeütközésről lehet-e szó.

Nem is meglepő, hiszen a Charlottenburg nevű központi városrész – ahol maga a jármű is haladt – egy rendkívül népszerű, gazdag negyede Berlinnek. Így valószínűtlen, hogy az elhagyatott, másod- vagy harmadgenerációs muzulmán kisebbségek pont it tevékenykedtek volna.

Azonban a német rendőrség a kölni eset óta érezhetően árnyaltabban fogalmaz, hiszen ha már most kategorikusan kizárják a terror szerepét a merényletből, akkor könnyen belefuthatnak egy újabb kínos média-pofonba. Ráadásul a Bild információ szerint az autó üzemben tartója nem az áldozat, hanem egy nő, akinek neve törökösen hangzik, ebből kifolyólag az sem biztos, hogy az eredetileg kiszemelt célpont vezette a járművet.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére