Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Óriási a munkanélküliség az Egyesült Államokban

888.hu

2022.01.10. 22:00

Óriási a munkanélküliség az Egyesült Államokban. Feleannyi munkahelyet sikerült teremteni az elmúlt hónapban, mint amennyit a szakértők előrejeleztek. Az emberek egyre elégedetlenebbek Biden amerikai elnök válságkezelésével, erre egy közvélemény-kutatás is rávilágít – írta meg a V4NA hétfőn.

 

Lesújtó hírrel kezdte az évet a Biden-adminisztráció. A korábbi hónapokhoz hasonlóan decemberben sem sikerült annyi munkahelyet teremteni, amennyi szükséges lenne a sikeres válságkezeléshez. A szakértők 422 000 új munkavállalót vártak az elmúlt hónapban, ennek azonban

még a felét sem sikerült elérni.

Csupán 199 000 ember állt munkába, ami a legalacsonyabb szám volt 2021-ben.

Nem csoda, hogy egyre többen adnak hangot az elégedetlenségüknek az Egyesült Államokban. Egy közvélemény-kutatás rávilágít a legfontosabb nemzeti problémákra: többek között arra, hogy Biden hogyan kezeli a gazdaságot és a munkahelyeket a koronavírus-járvány okozta válságban – olvasható a CNBC beszámolójában. Eszerint

a szavazók több mint fele helyteleníti a Biden-adminisztráció intézkedéseit a gazdasági kérdésekben.

A válaszadók szerint különös aggodalomra ad okot az infláció mértéke. Több mint 84 százalékuk úgy gondolja, hogy az élelmiszerek ára jóval magasabb, mint egy évvel ezelőtt – írta a V4NA.

A válaszadók egy része a bérek miatt is bírálja az elnököt: 13 százalékuk valószínűnek tartja, hogy nem marad a jelenlegi munkahelyén, helyette inkább egy magasabb fizetést kínáló állást keresne.

De a koronavírus-járvány okozta egyéb nehézségek kezelésében sem jeleskedik Biden az emberek szerint. A résztvevők több mint fele nem tartja megfelelőnek az elnök munkáját, pedig korábban kifejezetten népszerű volt ezen a területen. A felmérés egyébként arra is rámutat, hogy már a demokrata és a független szavazók is egyre kevésbé bíznak a Biden-féle vezetésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére