Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Oregoni gerillák harcolnak az amerikai kormány ellen

Sümeghi Lóránt

2016.01.04. 11:28

Készek fegyvereik használatára is azok a farmerek, akik társuk bebörtönzése ellen tüntetnek az Egyesült Államokban.
OREGON, 11:28

Készek fegyvereik használatára is azok a fél-katonai farmerek, akik társuk bebörtönzése ellen tüntetnek az Egyesült Államokban.

Farkasszemet néznek egymással a rendőrök és a farmerek Oregonban miután egy eredetileg szimpátia tüntetésnek induló megmozdulás hétfő hajnalra puskaporos helyzetté fajult. Szombat este felfegyverkezett gazdák foglaltak el egy, az oregoni nemzeti park szövetségi tulajdonában lévő épületet, miután két társukat ellen illegális gyújtogatás miatt le akarták ültetni. Megint.

A két gazdát még 2012-ben ítélték el, amiért felgyújtottak egy közterületet, hogy ezzel megvédjék farmjukat az erdőtűztől. A két farmer akkor egy év börtönbüntetést kapott, ezt le is töltötték, ám a szövetségi ügyészek fellebbeztek, mert szerintük minimum 5 év börtönbüntetést érdemelne cselekedetük.

A mintegy 150 felháborodott farmer eredetileg békés, erőszaktól mentes eszközökkel szerette volna elérni, hogy társaik ítéletében enyhülés következzen be, azonban a helyi médiának nyilatkozva hangsúlyozták, hogy nem riadnak vissza a vérontástól sem.

Ha kell, itt maradunk akár évekig is. Azt fogjuk tenni, ami az embereinknek a legjobb"

– nyilatkozták a magukat patriótáknak megnevező gerillák, egy online elérhetővé tett videonyilatkozatban.

Annak ellenére, hogy a helyi seriff közölte, hogy több szervezet is dolgozik az ügy mielőbbi megoldásán, a kilátások nem tűnnek jónak. Az eszkalálódó feszültség miatt bármikor erőszakba torkollhat az amúgy eddig viszonylag békésnek mondható patthelyzet.
 

(Independent, CBS News)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére