Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor levélben gratulált a CDU új elnökének

Bokor Gábor

2018.12.10. 11:20

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezetõ helyettes államtitkár az MTI-vel azt közölte, hogy levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök a németországi Kereszténydemokrata Unió, azaz a CDU új elnökének, Annegret Kramp-Karrenbauernek a megválasztásához.

Ön a pártja, hazája és a közös Európai Uniónk jövője szempontjából kulcsfontosságú időszakban veszi át a CDU vezetését, a jelentős kihívások sikeres kezeléséhez jó egészséget kívánok"

– írta levelében a miniszterelnök, aki hangsúlyozta, hogy a magyar kereszténydemokraták a Helmut Kohllal kötött szövetség jegyében továbbra is stratégiai jelentőséget tulajdonítanak a Fidesz és a CDU kapcsolatainak, amelyek jelentősége messze túlmutat a kétoldalú dimenzión.

A küszöbön álló európai parlamenti választások kapcsán a miniszterelnök azt írta: ezek még inkább előtérbe helyezik szövetségünk és együttműködésünk jelentőségét, melynek keretében egyszerre törekszünk tradicionális értékeink megőrzésére, és az Európai Unió összetartozásának, biztonságának és versenyképességének erősítésére.

Közös felelősségünk, hogy az Európai Néppárt a következő időszakban az európai politikai napirend alakításának legerősebb, egyben megkerülhetetlen tényezője legyen"

– fogalmazott Orbán Viktor. 

A kormányfő leszögezte, örömére szolgált, hogy sikerült elindítani egy ígéretes, strukturált dialógust a Fidesz és a CDU között.

A magam részéről készen állok arra, hogy ezt a közös munkát eredményesen lezárjuk, és ennek érdekében örömmel tekintek mielőbbi személyes találkozásunk elé"

– zárta levelét a magyar miniszterelnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére