Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszországban nemsokára elfogynak az olaszok

Forisek Ádám

2018.05.10. 12:28

Sötét képet festett az olasz statisztikai hivatal az ország jövõjérõl.
RÓMA, 12:28

Sötét képet festett az olasz statisztikai hivatal az ország jövőjéről.

Az olasz statisztikai hivatal (ISTAT) friss kimutatása szerint a születések alacsony arányszáma miatt fokozatosan el fognak tűnni az olaszok.

A 60,6 millió főt számláló népesség 2065-re tíz százalékkal is csökkenhet, ami azt jelenti, hogy ekkor már csak 54,1 millióan lesznek az olaszok. Az esés annak ellenére fog bekövetkezni, hogy a várható élettartam – a férfiak és nők körében egyaránt – öt évvel fog emelkedni.

A gond a születések számával van. A születési ráta hölgyenként átlagban 1,34 gyerek, ám a társadalom fenntarthatóságához ezt a számot 2,1-re kellene feltornázni.

S mivel az olaszok egyre kevesebb gyereket vállalnak, ezért a demográfiai hanyatlást a bevándorlók ellensúlyozzák. A következménye ennek az, hogy Olaszország egyre kevésbé lesz olasz ország. Nem elképzelhetetlen az sem, hogy az olaszok nagyon rövid időn belül kisebbségbe szorulnak majd a saját országukban. Azt ugyanis talán mondani sem kell, hogy a bevándorlók születési rátája többszöröse az őshonos olaszokénak.

Egy másik forrás, a Centro Machiavelli szerint az ország termékenysége a felére esett vissza 1964 óta, viszont 2017-ben 25 százalékkal több bevándorló élt Olaszországban, mint 2012-ben, és 270 százalékkal több, mint 2002-ben. Ez pontosan ötmillió bevándorlót jelent.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére