Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszországban még mindig nagyon kevesen oltatták be magukat

888.hu, MTI

2021.06.09. 07:35

Az egészségügyi tárca keddi adatai szerint eddig 38,9 millióan kaptak oltást, közülük 13,3 millióan már a második dózist is, ami a lakosság 24,4 százalékának felel meg.

 

Massimiliano Fedriga, az olaszországi tartományok szövetségének elnöke, aki egyben az északkeleti Friuli-Venezia Giulia tartományi elnöke is a Liga színeiben, kijelentette, hogy a régióban és Olaszország számos más térségében „nem elhanyagolható” a lakosságnak az a része, amely nem akarja magát beoltatni.

Az olaszok egy része továbbra is bizonytalan és fél, őket kell meggyőzni érthető helyi és országos tájékoztatási kampánnyal saját maguk és a közösség védelmében”

– jelentette ki Massimiliano Fedriga.

A húsz olasz tartomány szövetségét április óta vezető Massimiliano Fedriga elmondta, a régiók közös tapasztalata, hogy akárhányszor újabb korosztály előtt nyitják meg a védőoltásra való regisztrációt, a kezdeti tömeges jelentkezés után az oltási kedv megcsappan.

Úgy véli, ez befolyásolja a teljes vakcinázási programot, mivel

el fogunk érni egy plafont, amelytől kezdve az emberek már nem fognak oltásra jelentkezni, miközben a lakosság minél szélesebb átoltottságára van szükség.”

 

Massimiliano Fedriga továbbá bejelentette, hogy a tartományok felkészültek az esetleges harmadik dózis beadására. Megjegyezte, hogy a harmadszorra ismételt vakcinázásról még a szakértők körében is vita folyik.

A közép-olaszországi Marche tartomány ezzel egy időben bejelentette, hogy szeptember utolsó hetében megkezdik azon egészségügyi dolgozók harmadik dózissal való oltását, akik tavaly december végén kapták meg az első adagot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére