Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Olaszországban a karácsonyi éjféli miséről egyeztet a kormány és a püspöki kar

MTI - 888.hu

2020.11.27. 12:07

Vitát váltottak ki a baloldali olasz kormány egyik tagjának kijelentései a december 24-i éjféli mise „arrébb tolásáról”, miközben a püspöki kar megoldást keres az ünnepi szertartások és a járványintézkedések közötti összhang elérésére – írta a L’Avvenire katolikus napilap pénteken.

 

A L’Avvenire úgy vélte, hogy a miniszternek a csütörtök esti kormányülésről kiszivárgott szavainál fontosabb a kormánnyal folyó egyeztetés a december 24-én hagyományosan késő este vagy éjfélkor bemutatott mise feltételeiről.

Francesco Boccia, a kormány és a tartományok közötti kapcsolatokért felelős miniszter kijelentette, hogy

katolikus vallású, de nem tartja „eretnekségnek”, ha a gyermek Jézus születését ünneplő misét két órával korábban tartják meg.

„Eretnekségnek az számít, ha nem vesszük figyelembe a betegeket, a nehézségek között dolgozó orvosokat, a szenvedőket” – jelentette ki Francesco Boccia.

Példának nevezte Ferenc pápát, aki húsvétkor a nagypéntek esti keresztutat a római Colosseum helyett az üres Szent Péter téren járta végig.

A baloldali kormány a következő napokban készül bejelenteni a karácsony előtti időszak és az ünnepek alatti járványintézkedések ütemezését. A tervek között szerepel a jelenleg érvényben lévő szigorú korlátozások egy részének feloldása a kereskedelem és vendéglátás részleges újraindításával.

Sajtóértesülések szerint azonban a hatóságok december 24-én éjszaka sem akarnak engedni a kijárási tilalomból, amely ma este tíz órakor lép életbe.

Így a késő este vagy éjfélkor kezdődő miséket korábbra kell időzíteni.

A Vatikán még nem közölte Ferenc pápa hivatalos ünnepi programjának részleteit, de szenteste a katolikus egyházfő általában 21 és 22 óra között kezdi a liturgiát a Szent Péter-bazilikában, ahonnan az idén hiányozni fognak a hívők.

Erőteljesebben reagált Francesco Lollobrigida, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt képviselőházi frakcióvezetője, aki szerint

egyetlen „miniszter sem dönthet arról, hány órakor születhet meg a gyermek Jézus”.

Lollobrigida szerint ostobaságra vall tréfát űzni a hitből, főleg a katolikus Olaszországban, miközben a világban még sokakat üldöznek keresztény hitükért és a keresztény jelképek melletti elkötelezettségükért.

Matteo Salvini, a Liga párt vezetője közösségi oldalán nevetségesnek nevezte a miniszter kijelentéseit a karácsonyi mise arrébb helyezéséről. Salvini szerint a kormánynak komolyabb ügyekkel kellene az időt tölteni ahelyett, hogy elrontaná az ünnepeket is. A Liga és a jobbközép koalíció vezetője ezzel egy időben arra kérte az olaszokat, karácsonyra a nemzeti termékeket és az olasz kereskedelmet részesítsék előnyben.

Giuseppe Conte miniszterelnök korábban úgy nyilatkozott, az olaszok is tudják, hogy az idei karácsony „más lesz”.

Mértékletességre és józan észre van szükség a járvány újabb hullámának elkerülésére”

– jelentette ki a kormányfő.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lebukott a balos propaganda: a Népszavának a DK szakpolitikusa már csak „szakértő”

Lebukott a balos propaganda: a Népszavának a DK szakpolitikusa már csak „szakértő”

A baloldali sajtóorgánum „szakértőként” szólaltatta meg azt a Benedek Szilvesztert, aki a Demokratikus Koalíció jelenlegi agrárpolitikusa, és akit Gyurcsány Ferenc még november 22-én mutatott be ezen minőségében online sajtótájékoztatón.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

1438 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma | Megválasztották a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökét

A baloldali sajtóban is elismerték a szakemberek, hogy a kínai vakcina jó

A magyar kormány sok támadást kap az ellenzéki pártoktól azért, mert a Brüsszeltől csekély számban érkező oltóanyagok mellett máshonnan is igyekszik beszerezni koronavírus elleni védőoltásokat – többek között Kínából is.

Kínai vakcina: reális esély a magyar életek tömeges megmentésére

Kínai vakcina: reális esély a magyar életek tömeges megmentésére

Most, hogy szinte már kopogtat az ajtón a nagyobb mennyiségű kínai vakcina, amivel az eddig regisztrált másfél millió embert – Orbán Viktor szavai szerint – három nap alatt be lehetne oltani, megindult az egyesült ellenzék politikusainak reszketése.

Fegyőr honvéd, oszolj!

Fegyőr honvéd, oszolj!

„Felajánlom Fekete-Győr Andrásnak, hogy sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt.”, javasolta Németh Szilárd honvédelmi államtitkár Facebook bejegyzésben a lilák elnökének. Hát akkor lássuk, hogy is nézne ez ki!

Országok, amelyek nagy árat fizetnek a következetlenül meghozott korlátozások miatt

Országok, amelyek nagy árat fizetnek a következetlenül meghozott korlátozások miatt

Világszerte a vakcina megjelenéséig az egyetlen és leghatékonyabb védekezés a vírus ellen a társas érintkezések minimálisra csökkentése, és az ennek érdekében a kormányok által meghozott korlátozások bevezetése. Azonban nem minden ország lépett időben, vagy épp ismerte fel azt, hogy mekkora veszélyt is jelent az állampolgáraikra nézve, ha nem kezdik meg a megfelelő szigorításokat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére