Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Obama: válaszolni fogunk a támadásokra

Bertha László

2016.12.16. 07:38

A leköszönõ amerikai elnök válaszlépést ígért az elnökválasztás alatt történt külföldi hackertámadásokra.
WASHINGTON, 07:38

A leköszönő amerikai elnök válaszlépést ígért az elnökválasztás alatt történt külföldi hackertámadásokra.

Barack Obama az NPR Newsnak adott interjúban kijelentette, hogy amikor egy külföldi kormány megpróbál beavatkozni egy amerikai választásba, akkor a nemzetnek „cselekednie kell, és cselekedni is fogunk”.

Egyes hírszerzési források szerint Oroszország hackertámadások révén avatkozott be az amerikai elnökválasztás kampányába. A jelentéseket Donald Trump nevetségesnek nevezte.

Obama szerint az Egyesült Államok az „általa választott időben és helyen” választ fog adni. A válasz egy része nyilvános lesz, másik része nem – mondta Obama, majd hozzátette, hogy Vlagyimir Putyinnal közvetlenül is beszélt a témáról.

A leköszönő elnök helyettes nemzetbiztonsági tanácsadója, Ben Rhodes úgy vélekedett, hogy az orosz elnök biztosan tudott a hackertámadásokról:

Nem hiszem, hogy ilyen következménnyel járó dolgok történnének az orosz kormányban anélkül, hogy Vlagyimir Putyin tudna róluk.”

Donald Trump és támogatói szerint az orosz internetes beavatkozásokról szóló hírek terjesztésével a demokraták alá akarják ásni a megválasztott elnök győzelmének érvényességét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére