Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nyugaton is kezdik kapiskálni, milyen az iszlám "valódi arca"

Nagy Gábor

2019.02.04. 20:35

Kezdhetnek aggódni a multikulti rajongói.

Nemrég közölte legfrissebb kutatását a YouGov nevű közvélemény-kutató cég. Ebből kiderült: a németek (47 százalék), de még a franciák közel fele (46 százalék) is úgy gondolja, hogy mélyen gyökerező, kibékíthetetlen ellentét van az iszlám és a keresztény alapokon nyugvó társadalmi értékek között. A németek és a franciák annak sem örülnek már annyira, ha közeli rokonaik, ismerőseik hozzámennek egy muszlimhoz. A válaszadók döntő többsége pedig úgy véli, hogy az iszlámból bármikor „előtörhet” az extrémizmus, a vallási fanatizmus, ami a terrorizmus melegágya.

Bár a megkérdezettek egynegyede nyilatkozta azt, hogy nem ismerik az iszlám tanításait, a kultúrájukról azonban vannak tapasztalataik.

A YouGov felmérése alapján az iszlámnak Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban sem áll jól a szénája. A britek 38, az amerikaiak 36 százaléka is úgy gondolja, hogy szöges ellentét van az iszlám és a keresztény értékek között.

Azonban a nyugati értékválság is szembetűnő, mivel a kereszténység nimbusza is erősen csökkent. Németországban a megkérdezettek 16 százaléka (41-ről), Franciaországban 15 százaléka (35-ről) volt jó véleménnyel a kereszténységről. Ugyanakkor igaz az is, hogy az ezekre utaló kérdéseknél a válaszadók inkább közömbösnek bizonyultak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

Több mint ötvenmillió olaszt várnak az urnákhoz holnap

A szombati kampánycsend után vasárnap reggel héttől este tizenegy óráig több mint 50,8 millió szavazásra jogosult olaszt várnak az urnákhoz a második világháborútól számított tizenkilencedik törvényhozás és a hatvannyolcadik kormány megválasztására, amelyen két nagy koalíció, a Giorgia Meloni vezette jobbközép és az Enrico Letta vezette balközép versenyezik egymással.

Rossi kapitány: Hatalmas eredmény a csapatnak, a magyar futballnak és persze nekem is

Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában.

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

Szalai Ádám gólját és a lipcsei magyar sikert méltatja az európai sportsajtó

A keresztvizet is leszedte a helyi sajtó a német labdarúgó-válogatottról, miután a Nemzetek Ligájában, Lipcsében 1-0-ra kikapott a magyaroktól. A mieinket azért nem dicsérték agyon, de sokatmondó, hogy a Kicker osztályzatai alapján a hazaiak legjobbja a kapus, Marc-André ter Stegen volt, míg a mieink közül Gulácsi Pétert, Szalai Ádámot és Szoboszlai Dominiket látták a legjobbnak. A nemzetközi sajtó Szalai parádés sarkazásos gólját emelte ki, illetve azt, hogy Magyarország – az olaszok elleni meccs függvényében – bejuthat a sorozat négyes döntőjébe.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére