Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nõi püspök üzent az egyháznak: Istenre ne hivatkozzunk többé férfiként

Csordás Bettina

2018.09.17. 22:00

Az elsõ nõi püspök azt üzente az anglikán egyháznak, hogy Istenre ne hivatkozzon kizárólag férfiként, Istent gendersemlegesként kell kezelni. Azt is hozzátette, hogy minden hivatkozás csak fehér férfiként ábrázolja a mindenhatót.

A YouGov felmérése szerint a keresztények fele a bibliai ábrázolás szerint atyaként, vagy Jézus Krisztusként látja Istent, és kizárólag fehér férfiként képzelik el. Az első női püspök, Rachel Treweek, Gloucester püspöke aggódik, hogy az egyház korábban nem volt teljesen tudatában a nyelvnek.

Nem akarom, hogy a fiatal lányok és fiúk csak úgy halljanak Istenről mint kifejezetten a férfi nem képviselője”

– mondta a női püspök a The Telegraph szerint.

Hozzátette, aggódik amiatt, hogy a patriarchális nyelvezet a nem keresztényekre is hatást gyakorol.

Számomra különösen feltűnő, hogy mindenhol, akár egy weboldalra tévedek, azt látom, hogy csak fehér férfiként ábrázoljuk Istent, és úgy is hivatkozunk rá. Ezek a dolgok tudattalan üzenetek az emberek számára. Ezért mondom erélyesen, hogy figyeljünk arra, hogy mit kommunikálunk”

– tette hozzá Gloucester női püspöke.

Amikor Treweek püspököt 2015 októberében az első női püspöknek megválasztották, már akkor hangoztatta, hogy Istenre gendersemlegesként kellene hivatkozzunk, különösen az angol nyelvben használt „he” és „she” személyes névmások mellőzését javasolta.

A Brunel Egyetem anglikán káplánja Sally Hitchener szerint ezt a mozgalmat végig kell vinni az egyházban „hangsúlyozni kell Isten női természetét”.

Ha a kezdeményezést sikerre viszik, az anglikán egyház követheti a svéd evangélikus egyház példáját, ahol 2017 novemberében szavaztak arról, hogy Istenre nem hivatkoznak többé férfiként, hogy az egyházat még inkább „befogadhatóbbá” tegyék. Kijelentették, hogy szükség van erre, mivel társadalmunkban a különböző diszkrimináció, az egyenlőtlenségek megléte mind tudatosságon alapulnak.

Ezek hátterében egyértelműen az egyház liberalizációja áll, beleértve a transzgender keresztelést is, hogy engedjék a gyerekeknek, hogy maguk fedezzék fel saját nemi identitásukat.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Szlovénia határrendészek toborzásába kezdett

Szlovénia pályázati kiírással mintegy száz új határrendészt keres a határőrség állományának feltöltésére a növekvő számú illegális határátlépések miatt – közölte a szlovén sajtó pénteken.

Brit iskolai kezdőszett 2019-ben: vadászkés, machete, szamurájkard

Nagy-Britanniában ebben az évben több mint 1000 olyan diákot fogtak el, akik valamilyen szúróeszközzel fenyegették meg iskolatársaikat.

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Brutális pénzbüntetést szabtak ki az Antifa két tagjára

Tavaly novemberben két szélsőbaloldali randalírozó felgyújtott egy mozdonyt, mellyel több mint egymillió eurós kárt okoztak.

A bevándorlók partra szállítása után az Ocean Viking folytatja a migránstaxizást

A migránsok befogadását Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia vállalta – jelentette be pénteken az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Megint megrohamozzák a migránsok az így is ingatag lábakon álló Görögországot

Az utóbbi időben megháromszorozódott az érkező migránsok száma az így is kapacitásán felül teljesítő Görögországban.

„Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet”

Az európai identitás csak nemzeti identitásra épülhet, aki nem erre alapoz, az homokra épít – hangoztatta Szájer József Fidesz-KDNP-s európai parlamenti képviselő pénteken Balatonszárszón.

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája: Jobbágyi vs. Gajdics

Publik Ligája második forduló: Jobbágyi Zsófia vs. Gajdics Ottó versenyez az „irigység” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére