Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Valószínűtlen, hogy az AstraZeneca-oltás trombózist okoz

888.hu

2021.03.12. 13:45

Franciaországban is folytatódik az oltás a vakcinával.

 

Franciaország folytatja az oltást az AstraZeneca-vakcinával, mert az Európai Gyógyszerügynökség eddigi vizsgálatai szerint semmilyen összefüggés nem állapítható meg az AstraZeneca oltóanyaga és az ausztriai haláleset között – írja a Magyar Nemzet.

A francia kormány álláspontja szerint

a brit oltóanyagnak az emberi életek és az egészség megőrzésével kapcsolatos hozama sokkal nagyobb, mint a rizikó, amit az eddig bizonyítottan előforduló mellékhatások jelenthetnek”.

 

A brit Oxford/AstraZeneca-oltóanyaggal kapcsolatos óvatosságot az váltotta ki, hogy a több tíz millió beoltott páciens közül néhánynál vérrögképződés indult el, bár az oltás és a vérrögök közötti közvetlen összefüggést eddig semmi nem igazolta – írja a lap.

A Holland gyógyszerügynökség szeint is valószínűtlen, hogy az AstraZeneca-oltás trombózist okoz.

Valószínűtlen, hogy az AstraZeneca brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina okozta a trombózist annál a néhány embernél, akiknél a beoltás után észleltek vérrögképződést – közölte pénteken a holland gyógyszerügynökség (CBG), miután a dán kormány előző nap úgy döntött, hogy elővigyázatosságból felfüggeszti az oltóanyag alkalmazását.

A koronavírus elleni hollandiai oltási programot működtető egészségügyi szolgálat a helyi médiának úgy nyilatkozott, hogy ez idáig az oltásra behívott emberek közül senki se utasította el, hogy az AstraZeneca vakcináját adják be neki.

Az AstraZeneca is állást foglalt az ügyben, ők azt közölték:

„A több mint 10 millió rendelkezésünkre álló biztonságossági adat elemzése nem szolgált bizonyítékkal a tüdőembólia vagy a mélyvénás trombózis megnövekedett kockázatára bármely meghatározott korcsoport, nem, gyártási tétel vagy a Covid-19 Vaccine AstraZeneca-oltóanyagot alkalmazó ország tekintetében.

Valójában az ilyen típusú események előfordulása jelentősen ritkább az oltottaknál, mint az oltást egyáltalán nem kapott személyeknél.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére