Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Netanjahu: Európa az ellene terroristákat küldõ Iránt próbálja békítgetni

Bertha László

2018.09.12. 16:32

Európa megpróbálja megbékíteni Iránt, miközben az terrorista csoportokat küld ellene - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kormányának szokásos heti ülésén.
JERUZSÁLEM, 16:32

Európa megpróbálja megbékíteni Iránt, miközben az terrorista csoportokat küld ellene – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kormányának szokásos heti ülésén, amelyet a hét eleji zsidó újév miatt vasárnap helyett ezúttal szerdán rendeztek.

A szeptember 11-i egyesült államokbeli merényletek keddi, tizenhetedik évfordulójáról is megemlékezve az izraeli kormányfő bírálta az európai országok Iránhoz fűződő politikáját.

A világot kihívás elé állítja a radikális iszlám terrorizmus, egyrészt az Iszlám Állam szunnita szélsőségessége, másrészt Irán síita radikalizmusa”

– hangsúlyozta Netanjahu, majd hozzátette:

Mindkettőnek egy a célja: a szabad társadalmak felszámolása, Izrael elpusztítása és végső soron a nyugati és más országok tönkretétele.”

Az izraeli miniszterelnök szerint eljött az ideje, hogy a világ összefogjon a terrorszervezetek elleni küzdelemben. Bizonyos mértékben meg is teszik az Iszlám Állam ellen, de nem teszik meg Iránnal szemben – folytatta.

Éppen ellenkezőleg, azt látjuk, hogy miközben Irán terrorista csoportokat küld Európa földjére, az európai vezetők békítgetik és nyugtatgatják Iránt, ami elfogadhatatlan”

– hangoztatta Netanjahu.

Szavaival arra a – francia, német és belga hatóságoknak átadott – izraeli hírszerzési értesülésre utalt, amely egy iráni diplomata vezette csoport letartóztatásához vezetett, mert egy pokolgép felrobbantását tervezték az iráni Népi Mudzsahedek nevű disszidens csoport franciaországi konferenciáján, június harmincadikán.

A kormány ülése előtt a miniszterelnök helyesnek nevezte Donald Trump amerikai elnök döntését a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) washingtoni diplomáciai képviseletének bezárásáról.

A palesztinok megtagadják tárgyalások kezdését Izraellel, sőt hamis állításokkal Izraelt támadják a nemzetközi fórumokon”

– vélekedett Benjámin Netanjahu az MTI beszámolója szerint, majd a következőképpen folytatta:

Izrael nagyra értékeli a Trump-kormány döntését, és támogatja az amerikai lépéseket, amelyek célja annak megvilágítása a palesztinok számára, hogy az Izraellel folytatott tárgyalások megtagadása és az Izrael elleni féktelen támadások nemcsak nem mozdítják elő a békét, hanem bizonyosan nem teszik jobbá számukra a dolgokat.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére