Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Népszerű applikációba gyűrűzött be az Iszlám Állam propagandája

Forisek Ádám

2019.10.24. 11:00

Mivel a TikTok elsősorban a fiatalok körében népszerű, ezért ideális célközönségnek sugározhatja az Iszlám Állam a propagandáját.

Az Iszlám Állam a Facebook, Twitter és YouTube után új programon keresztül igyekszik híveket szerezni, mégpedig TikTok alkalmazás segítségével.

A terrorszervezet számára az applikáció ideális: a TikTok a legtöbbször telepített applikációk sorában a harmadik helyen áll, felhasználóik nagy része (30 százaléka) pedig fiatalkorú. A TikTokra posztolt rövid videókban sokkal hatékonyabban adhatók át az üzenetek, és ezekből kis idő alatt több is elkészíthető.

A videók több felhasználótól származnak, mindegyikre 25 és 125 közötti like érkezett. Ez nem tűnik soknak, de mégis döbbenetes, ha azt vesszük, hogy a videók kínzásokat, lőfegyverrel és macsétával történő kivégzéseket mutattak be. A dolgot emellett igencsak gyomorforgatóvá teszi, hogy ezeket a videókat rendszerint szivárványos, konfettis, szívecskés filterekkel látták el.

A TikTok a propagandavideókat törölte, és szakértőkkel dolgozik együtt, hogy a jövőben az ilyen tartalmakat kiszűrhessék.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére