Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Horváth József György

2016.10.01. 19:48

Ezt olvassuk mi.

Semmítőszék: nem vihetők vissza Magyarországra: az ország nem biztonságos a migránsoknak” címmel a jobboldali olasz lap arról ír, hogy az államtanács (mint adminisztratív bíróság) megsemmisítette Olaszország azon kérelmét, hogy egy menedékkérőt Magyarországra vigyenek vissza. Az ítélet indoklása „embertelen és lealacsonyító bánásmódot kockáztatunk”. Az illető Magyarországra vitelét a bevándorlási szolgálatok központi igazgatósága kérte. (A cikkhez írt kommentárok közül jellemző az alábbi kettő: „Most Magyarországot is az afrikai és olyanfajta országokhoz hasonlították, aminek következtében…magyarok, ha bármilyen problémátok van, gyertek Olaszországba, ahol szeretettel várunk benneteket!”. A másik: „Brávó: még egyszer Montesquieut törölték és indexre tették, vagyis a hatalmi ágak megosztását, hogy a politikailag korrekten gondolkodó bírák középkorú abszolutizmusát privilegizálják. Európai szinten a bírák maffiája, a haldokló demokrácia autentikus rákfenéje végül elpusztítja a kontinenst. Éljen Magyarország, az elveszett Nyugat utolsó tengerpartja”. 

 

„Menekültpolitika: Angela Merkel – otthon túl gyenge, Európában elszigetelt” címmel a német lap arról ír, hogy nem csak a nagy munkanélküliség sújtotta Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban fordult  erősen németellenesre a hangulat, de Keleten is. Kelet-Európában – élükön Magyarországgal, ahol holnap előre megjósolható a kényszerkvóta népszavazás eredménye – nem értik, miért kellene „gazdasági menekülteket befogadniuk Pakisztánból, Bangladesből vagy Szenegálból, amikor saját polgárai – gyakran gyermekeik nélkül – Nyugat-Európába kell elmenniük, hogy dolgozhassanak.”  A Merkellel korábban baráti Nagy-Britannia már EU-történelem és Werner Faymann osztrák kancellárnak a tömeges migráció miatt kellett távoznia. Spanyolországban Mariano Rajoy – Merkel utolsó barátja Dél-Európában – már csak megbízásból kormányoz, mivel még két választás után sem kaphatta meg hivatalát miniszterelnökként.

 

„A nagyhatalmak Szíriát globális háborúba hajszolják” címmel a német gazdasági-politikai hírportál arról ír, hogy igen veszélyes helyzet alakult ki Aleppónál, ahol a nemzetközi és iszlamista zsoldosok a szíriai hadsereg megtámadására készülődnek. Az amerikai kormány most nyíltan légitámadásokkal fenyegeti a szíriai hadsereget, mint azt a Reuters brit hírügynökség jelentette. Félő, hogy ilyen támadások esetén orosz katonák is életüket veszítenék. A Pentagon szóvivője bejelentette Washingtonban, hogy Oroszországnak fel kell arra készülnie, hogy orosz gépeket lőnek le és orosz katonákat kell majd zsákba hazaküldeni. Az amerikai kormányon belül nőnek a követendő stratégiával kapcsolatos feszültségek. Obama elnök el akar kerülni egy nyílt katonai konfrontációt Oroszországgal. Korábban ebben Kerry külügyminiszterre hagyatkozott, de most már ő is azt mondta, mint több amerikai kormánytényező, hogy Amerikának közvetlenül be kell avatkoznia.


Csúnya hatalmi harc alakult ki a CDU-n belül, amelynek középpontjában a sok párttag által nem igen kedvelt Peter Tauber főtitkár áll.  Kiderült ugyanis, hogy tavaly novemberben egy első vitánál –amelyet rögzítették – kijelentette: „Aki nincs Angela Merkel mellett, az seggfej és távozhat”. A Tauber körülötti vita most tombol.

 

A legolvasottabb német hírportál kiderítette, hogy még áprilisban Markus Ederer, a német külügyminisztérium államtitkára egy washingtoni kávéházban titokban találkozott Sam Clovis-szal, Trump tanácsadójával. Ederer azt akarta kipuhatolni, mit jelentenek a német-amerikai kapcsolatokra, ha Trump lenne az elnök. A berlini kormány ugyanis ideges emiatt.

 

„A cseh kormány elfogadhatatlannak tekinti, hogy cseheket támadnak meg (az Egyesült Királyságban) származásuk miatt és hogy másodosztály polgárokként bánnak velük” – idézi Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnököt az iráni globális hírtévé angol nyelvű portálja. Hozzátette, „ezért megkértem a brit miniszterelnököt, hogy tudassa velem, milyen intézkedéseket vezet be kormánya, hogy e gyűlölettámadásokat megállítsa”. Azt is elmondta, feldúlta, amiért Nagy-Britanniában nő az EU-tagországok polgárai ellen elkövetett támadások száma. A cseh hatóságok szerint tavaly 37 ezer cseh dolgozott az Egyesült Királyságban. Sobotka ezt azután nyilatkozta, hogy Zdenek Makar 31 éves cseh állampolgárt megölték a múlt héten Londonban. A brit rendőrség három embert tartóztatott le, és egyiküket gyilkossággal vádolja.  


Irán külügyi szóvivője közölte, soha nem fog felhagyni a palesztinok támogatásával és ezzel visszautasította Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter és alkancellár azon követelését, hogy ismerje el Izraelt mielőtt Berlin normalizálná kapcsolatait Iránnal. Gabriel közölte a Der Spiegellel, hogy csak akkor tud normális, baráti kapcsolatokat kiépíteni Németországgal, ha a perzsa állam elismeri Izrael jogát a létezésre. Bahram Kasszemi külügyi szóvivő ma közölte, hogy „Irán és Németország között a kapcsolatok a kölcsönös tiszteleten és érdekeken alapulnak, és e tekintetben semmiféle előfeltétel nem fogadható el”. Hozzátette: minden harmadik országnak a beavatkozását Teherán kontraproduktívnak tekinti a kétoldalú kapcsolatokra nézve. Elmondta, Irán soha, semmilyen körülmények között nem adj a fel a palesztinok ügyét.

 

A Fehér Háznak minden bizonnyal időszakos memóriazavara lehetett, mivel Jeruzsálemet hivatalos politikájával szembemenve Izrael részének nevezte egy olyan értesítőben, amelyben ismertették, mit mondott Obama elnök Peresz izraeli elnök temetésén. A gyászszertartásra a Herzl hegyen került sor, ami Jeruzsálem nyugati részén van. Az értesítőről a hiba felfedezése után egyszerűen áthúzták az „Izrael” szót, jelenti az orosz globális hírtévé angol nyelvű portálja.

 

A világ valamennyi országának híreivel foglalkozó portál igen kritikusan mutatja be, hogy a főbb amerikai lapok milyen mértékben manipulált módon tudósítottak, illetve írtak Simon Peresz volt izraeli elnök haláláról. A New York Times egyetlen arab, illetve palesztin szerzőt nem szólaltatott meg. A Times hetilap átsiklott az izraeli hadsereg libanoni mészárlásán. A Washington Post dettó, akár a Wall Street Journal, az Associated Press hírügynökség vagy az USA Today. Az izraeli Haaretz jóval kiegyensúlyozottabb volt: Gideon Levy, a lap publicistája, aki Peres asszisztense volt, azt írta róla: „Békét akart. De ki nem akar? Csakhogy az igazságot ki kell mondani, még nehéz pillanatokban is: soha nem tekintette a palesztinokat egyenlőknek a  zsidókkal, és kifejezetten nem olyanoknak, mint akiket egyenlő jogok illetnek meg.

 

Latin-Amerika elit egyetemein a diákok hatalmas többséggel arra szavaztak, hogy  szakítsák meg kapcsolataikat az izraeli egyetemekkel és támogatásukról biztosították a BDS mozgalmat (Izrael bojkottjára, szankcionálására és az onnan való tőkekivonásra felhívó mozgalom) tekintettel a zsidó állam által gyakorolt „megszállásra, telepes gyarmatosításra és apartheidre.”

 

A palesztinok jogait támogató amerikai hírportál Simon Peresz  halála alkalmával kiemeli, hogy a volt elnököt nem egyszer „az izraeli atomfegyver program megalkotójának” nevezték. A kilencvenes években pedig az apartheid Dél-Afrikának segített atomfegyver programjának létrehozásában.

 

A Gázai-övezetben több százan tüntettek az izraeli rezsim és az ellen, hogy Mahmud Abbasz palesztin elnök részt vett Simon Peresz volt izraeli elnök temetésén. Egy tüntető elmondta, „Peresz palesztin gyermekek gyilkosa volt a Gáza-övezetben és máshol”. A tudósítás megjegyzi, miniszterelnöksége alatt 1996-ban az izraeli hadsereg aknavetőkkel támadta meg a libanoni Kána falu melletti ENSZ tábort, ahol 106 embert öltek meg.

 

A palesztin hírügynökség jelenti, hogy az izraeli megszállás alatt álló Kelet-Jeruzsálemben két családot arra kényszerítettek, hogy saját házukat rombolják le, mert különben Izraelnek kellett volna megfizetni, amiért az rombolja le házukat, hogy helyet teremtsen illegális telepeseknek. Az egyik ház tulajdonosa, Imad Dzsaber elmondta, saját pénzéből kellett buldózert bérelnie, hogy a munkát elvégezze.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére