Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nemzetközi sajtószemle

Horváth József György

2016.09.12. 10:48

Ezt olvassuk mi.

 „Hillary Clinton lemondta ma kezdődő kaliforniai útját, miután betegsége miatt távozni kényszerült a 9/11-es megemlékezésről” – tudósít a brit lap Amerikából. Hillary Clinton Kaliforniában pénzgyűjtő körutat tett volna. A lap egy elemzőt is idéz, aki szerint Clinton számára a helyzet rosszabb sem lehet. Ezután rátér arra, hogy rosszullétét egy közelben álló ember vette fel. Clinton gyors távozása előtt másfél órát töltött el az elpusztult tornyok mellett. New York-i idő szerint 9:36-kor hagyta el az ottani emlékművet. Stábja 11:03-ig nem válaszolt a Guardian kérdésére, hogy mi történt vele. Egy biztonsági ember azt nyilatkozta, hogy segítség nélkül szállt be a rá váró kisbuszba. (A lap mellékelt videója viszont ennek pontosan az ellenkezőjét mutatja.) Amikor korábban Trump arról beszélt, hogy riválisa egészségügyileg alkalmatlan elnöki poszt betöltésére és állapota rosszabbodik, Clinton kampánystábja azzal vágott vissza, hogy Trump összeesküvés-elméleteket gyárt.

 

Hillary Clinton egészsége most aztán téma” címmel a lap arról ír, hogy gyönyörű volt az idő (28 C fok, 46 % páratartalommal) a 9/11-es megemlékezésnél, de valahogy Hillary Clinton ezt nem bírta, és láthatóan rossz állapotban távozott a „hőségérzet” miatt. A videó mutatja, hogy amikor be akart szállni a kisbuszba, csaknem összecsuklott és csak az ott állók támogatásával tudott beülni. „Sokat mondó az is, hogy személyzete nem értesítette a sajtót”. Az, hogy bement lánya Chelsea közeli lakásába, majd 90 perc múlva onnan rövid sétára távozott, semmit nem változtat a helyzeten. „Nem csináltunk nagy ügyet abból, hogy Clintont köhögési roham fogta el a múlt héten, de most már az is zavaró.” A lap ezután felsorolja memóriazavarait és azt, hogy kínosan kerülte sajtókonferenciák tartását több mint 9 hónapon át, nyilván a felmerülő kérdésektől tartva.

 

Szélesedik Trump előtt a Fehér Ház felé vezető út – jelenti a brit távirati iroda New Yorkból, de Hillary Clintonnak még mindig 83 %-os az esélye a nyerésre, mert a választási testületben („Electoral College”) átlagosan 47 szavazattal vezet, és ez a testület dönti el, hogy ki legyen az elnök. (Az Egyesült Államok a világ egyetlen demokráciája, ahol nem a nép szavazatának aránya dönti el, hogy ki legyen elnök, hanem az Electoral College tagjai.)

 

A lap igen sok cikkben foglalkozik Hillary Clinton rosszullétével. Ebben azt írja, Trump szándékosan hallgat riválisa rosszullétéről. Nyilván azért, nehogy Clintonék azzal vádolják, hogy meglovagolja az ügyet. Így Trump hagyja, hogy a demokrata elnökjelölt és kampánystábja magyarázkodjon.

 

Tüdőgyulladással és dehidratációval kezelik Hillary Clintont – idézi orvosát az elnökjelölt rosszullétét ismertető cikkében a vezető amerikai lap.

 

Hillary Clinton tüdőgyulladása megrázza az elnöki versenyt” címmel írt a témával kapcsolatban a lap.

 

A vezető német hírportál rendkívüli módon aggódik a demokratapárti elnökjelölt vasárnapi rosszulléte miatt. A 9/11-es ceremóniával foglalkozó tudósításának összefoglalója sem ténnyel, hanem egy kérdőmondattal kezdődik, majd magyarázkodásokba torkol: „Vajon az egészség magánügy? Az amerikai elnökválasztás jelöltjeinél nem. Hillary Clinton a 9/11es megemlékezésen összecsuklott. Ez lehet választási téma”. A cikk maga hasonló filozofálással kezdődik: „Aki az USA elnöke szeretne lenni, az a világ leghatalmasabb hivatalát akarja – és ennek megfelelően kemények a követelmények. Ékesszólónak, intelligensnek, tapasztaltnak, államfői alkatnak kell lennie – és egészségileg is csúcsteljesítményt kell nyújtania”. A cikk meggondolatlanul egy linket ad egy korábbi cikkére, amely Clinton „állítólagos” egészségügyi problémáit taglalókat egyebek között „összeesküvés-elméleteket” gyártókként is támadta.

 

USA: Hillary Clinton jelöltsége megrogyott” címen a független német portál kiemeli, a Washington Post most először tette fel a kérdést, vajon Clinton egészsége lehetővé teszi-e, hogy elnök legyen. A cikk megemlíti, még öt nappal ezelőtt a „tekintélyes” publicista, Chris Cillizza azt követelte, hogy fejezzék be a vitát Hillary Clinton egészségi állapotáról. Vasárnap viszont már azt írta, hogy „Hillary egészségi állapota az elnökválasztási kampány valódi témájává vált”.

 

Julien Assange, a WikiLeaks társalapítója bejelentette, az amerikai elnökválasztás előtt akár 100 000 olyan dokumentumot is közzé tehetnek, amelyek elpusztíthatják Hillary Clinton esélyeit – idézi őt a független amerikai hírportál.

 

Az osztrák lap szerint vasárnap eldöntötték, hogy kitűzzék a megismételt osztrák elnökválasztás második fordulójának céldátumát. November 27-ben állapodtak meg, de ha az bukik, akkor december 4-e a végső dátum. A késlekedés oka a választási kártyákat tartalmazó hibás borítékok, amelyekből egyebek között a tartalom is kieshet.

 

Athénban három spanyol tűzoltót akár egyenként 10 év börtönre is ítélhetnek, mert a görög Leszbosz szigete mellett hajótörött menekülteket mentettek ki. Január 14-én tartóztatták le őket – írja az osztrák lap. A tűzoltók menekültmentési célból voltak a tengeren.

 

Diether Dehm, a német Baloldal parlamenti képviselője autóval egy afrikai menekültet csempészett Németországba Olaszországból – jelenti a német jobboldali hetilap a Bild am Sonntag bulvárlap alapján. A határnál az afrikait nem regisztrálták.

 

A 2,8 millió lakosú angliai Birmingham városában a rendőrség engedélyezni kívánja a rendőrnőknek a burka viselését – írja hatalmas felháborodással a független francia portál.

 

A brit lap szerint csak a bolondok teszik túl magukat azon, hogy a magyarok és lengyelek náci díszmenetben masíroznak 1933 felé. A cikk elején Orbán Viktort idézi, aki kijelentette, a Brexit fantasztikus lehetőség arra, hogy kulturális ellenforradalom induljon. Orbánék alakítják az illiberális rendet, írja. Plusz miattuk összeomolhat az Európai Unió és az 1945 utáni békés világrend.

 

Rachelle G. Cohen, az amerikai lap szerkesztőségi oldalának főszerkesztője „Magyarország elfelejti a holokauszt tanulságait” címmel a magyarországi menekülthelyzetről ír. 

 

A vezető svájci lap arról tudósít, hogy Orbán Viktor Juncker európai bizottsági és Martin Schulz európai parlamenti elnököt nihilistának nevezte.

 

A svájci lap egy emberjogi aktivista „élményeit” ismerteti a szíriai Aleppóból. Elmondta, hogy az ostromlott város lakóinak még a bombázásoknál és harcoknál is nagyobb szenvedést okoz a Szíria elleni szankció és így az élelmiszerhiány.

 

Hatalmasat zuhant az Iszlám Államhoz áramló külföldi harcosok száma, ahogyan a terrorszervezet által megszállt területek csökkennek és ambíciói zsugorodtak. A csökkenés drámai méretű – írja a lap.

 

Finnországot, Norvégiát és Lettországot érintette a legrosszabbul az Oroszország elleni élelmiszer embargó. Két év alatt a finn élelmiszer export 24,5 %-kal csökkent emiatt. Finnország korábban élelmiszerének 20,9 %-át exportálta Oroszországba – jelenti az orosz hírügynökség.

 

Az izraeli legfelsőbb bíróság elutasított egy törvénymódosítás elleni beadványokat, amely lehetővé teszi az éhségsztrájkoló palesztin rabok mesterséges táplálását. Az izraeli orvosok szövetségének elnöke korábban nyilvánosan kijelentette, ha a törvényt meghozzák, az orvosokat annak figyelmen kívül hagyására utasítják. Az indoklás szerint az éhségsztrájkoló nem átlag beteg, hanem olyan, aki szándékosan teszi ki magát veszélynek.

 

A német hetilap portálja lenácizta Frauke Petryt, az Alternatíva Németországnak párt társelnökét, mert a Hitlerhez köthető nép-nemzeti fogalmat nácitlanítani akarja. A cikkben olyanokat ír, hogy a párt barna lében tocsog.  

 

Nagy-Britannia zsidó közössége fel van dúlva, amiért Yosef Mizrachi ultraortodox rabbi New Yorkból az Egyesült Királyságba utazik és ott akarja terjeszteni gondolatait, mint azt, hogy a zsidók maguknak köszönhetik a holokausztot. Tavaly azt jelentette ki, hogy „csak 1 millió valódi zsidó” vesztette életét a nácik kezén és nem 6 millió.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

Megjelent a Twitter-iratok második része, feketelisták készültek bizonyos felhasználókról

A Twitter „feketelistákat” készített bizonyos, kritikus véleményeket megfogalmazó felhasználókról – ez derült ki a közösségi médium korábbi vezetése idején követett gyakorlatról csütörtökön este nyilvánosságra hozott újabb belső üzenetváltásokból.

Az amerikai kongresszus végső jóváhagyást adott az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényhez

Az amerikai képviselőház csütörtökön végszavazáson is megerősítette az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyet azért kezdeményezett a Demokrata Párt, mert attól tartottak, hogy az alkotmánybíróság szerepét betöltő amerikai legfelsőbb bíróság eltörölheti az ilyen házasságokat országszerte legalizáló 2015-ös döntést.  

„Aki feladja a béke iránti erőfeszítéseket, az a történelem rossz oldalára fog kerülni”

Magyarországnak ugyanúgy ki kell tartania most a békeerőfeszítések mellett, ahogy kitartott a kerítés, az oltás és a munkahelyek megvédése mellett, azokért is támadtak, de a végén kiderült, hogy nekünk volt igazunk – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját.

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Soros ügyészeket pénzel, Ronaldo haza akart utazni

Halász János pedig ÁSZ-vizsgálatot kezdeményez a dollárbaloldallal szemben.

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére