Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem választották miniszterelnökké a szocialista Pedro Sánchezt

Sümeghi Lóránt

2019.07.25. 16:06

A spanyol parlament nem választotta meg miniszterelnöknek Pedro Sánchezt, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkárát a szavazás második, egyben utolsó fordulójában csütörtökön Madridban.

A jelenlegi ügyvezető kormányfőt saját pártja 123, valamint a Kantábriai Regionális Párt (PRC) egy képviselője támogatta igen szavazattal. Nemmel 155-en szavaztak, köztük a legnagyobb ellenzéki pártok, például a konzervatív Néppárt (PP) és a Ciudadanos (Állampolgárok) nevű liberális középpárt politikusai.

Csütörtökön végleg elbukhat a spanyol szocializmus főnixmadara

Szerdán nem kapta meg az újraválasztásához szükséges támogatást a spanyol parlament alsóházában Pedro Sánchez, a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) főtitkára a szavazás első fordulójában kedden. A jelöltnek a 350 fős alsóház abszolút többségére, 176 képviselő támogató szavazatára lett volna szüksége, hogy most kormányfő lehessen. Pedro Sánchezt saját pártjának 123, valamint a Kantábriai Regonális Pártnak (PRC) [...]

Pedro Sáncheznek a szavazásban résztvevők egyszerű többségének támogatását kellett volna elnyernie ahhoz, hogy újraválasszák a posztra. A jogszabályi előírások szerint a spanyol törvényhozásnak két hónapja van arra, hogy megválassza az ország miniszterelnökét, különben új parlamenti választásokat kell kiírni. Spanyolországban április 28-án tartottak választásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére