Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tudják megfékezni a vírus tombolását Portugáliában

888.hu

2021.02.02. 12:00

A portugálok most isszák meg az elhamarkodott enyhítések levét.

A 888.hu hosszú cikkben foglalkozott azzal, hogy miért szabadult el a járvány Portugáliában. Az egyik ok az, hogy a baloldali kormány karácsonykor enyhített a korlátozásokon, ezt követően pedig már szigorú intézkedésekkel nem tudták korrigálni a hibát.

 

A portugál járványhelyzet továbbra is kritikus, a hétvégén ismét 300 fölött volt a napi elhunytak száma, az új fertőzötteké 9 498 fő volt tegnap.

Az adatok szerint Portugáliában januárban közel kétszeresére emelkedett a halálos áldozatok száma. A múlt hónapban naponta átlagosan 180-an vesztették életüket a fertőzéssel összefüggésben, csak a múlt héten 2013 ember halt meg ebből az okból. Az előrejelzések szerint ez a hét lesz a legkritikusabb az országban.

A kialakult helyzet miatt az egészségügy már nem bírja a rá nehezedő nyomást. Portugáliában jelenleg összesen 1214 intenzív ellátást biztosító ágy van, amelyek közül 858-on fekszik Covid-os beteg.

Portugália a helyzet miatt már nemzetközi segítséget kért, amire Németország és Ausztria válaszolt.

A német védelmi minisztérium hétfői közleménye szerint a portugál kormány kérésére indított műveletet a Bundeswehr gyorsbevetési egészségügyi egysége hajtja végre.

Katonaorvosok, ápolók és higiéniai szakértők mellett felszerelést is küldenek az európai uniós társországba, a többi között 50 lélegeztetőgépet, 150 terápiás ágyat és 150 infúzióadagoló készüléket.

A műveletben egyelőre a Bundeswehr 26 tagja vesz részt, szerdán indulnak, három hét után váltják le őket. Mindannyian megkapták a SARS-Cov-2 elleni oltás első adagját.

A gyógyítással és ápolással foglalkozó katonák egy lisszaboni kórházban dolgoznak majd, a higiéniai szakembereket szükség esetén más kórházakba is átvezényelhetik.

Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy Ausztria átvesz néhány intenzív beteget a portugál kórházakból. A kancellár António Costa kormányfőnek tegnap telefonon ajánlott segítséget „európai szolidaritás” jegyében, utalva arra, hogy már korábban is vettek át betegeket Franciaországból, Montenegróból vagy Olaszországból. Egyelőre azt nem közölték, hogy hány betegről van szó.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére