Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem szűnnek a rendőrellenes támadások Franciaországban

888.hu

2022.02.08. 07:20

Az elmúlt pár napban több, rendőrök ellen elkövetett támadás is történt, az elkövetők között volt többszörösen visszaeső bűnöző, illegális migráns és kiskorú is. 

 

Nem szűnik Franciaországban a rendőrök elleni támadások száma, annak ellenére sem, hogy Jean Castex miniszterelnök 2021 tavaszán bejelentette, hogy az eddigieknél sokkal szigorúbb büntetésre számíthat az, aki rendőrre vagy csendőrre támad. A rendelet értelmében a rendőrök vagy csendőrök elleni támadás miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt személy akár 30 évig is a rács mögött maradhat, ám úgy tűnik, hogy ez mégsem rettenti el az elkövetőket,

az elmúlt pár nap során ugyanis országszerte több olyan eset is történt, melyekben a rend őreit érte szándékos támadás.

Az Ouest-France helyi lap számolt be róla, hogy a hétvégén az ország nyugati részén lévő Brest vároában egy csaknem húsz fős, fiatalokból álló banda autókat gyújtott fel az utcán, majd a kiérkező rendőrökre és tűzoltókra támadtak, bekerítették és tűzijátékkal lőtték őket. A rendőrök végül könnygáz bevetésével tudták feloszlatni a támadókat, egy kiskorút vettek őrizetbe. A támadás helyszínéül szolgáló Keredern nevű városrész lakói arra panaszkodtak a lapnak, hogy már hónapok óta rendszeresen felgyújtják a fiatalok az utcákon parkoló autókat, az UNSA nevű rendőrszakszervezet keményebb fellépést követel az elkövetők ellen.

A Franciaország déli részén lévő Montpellier városában is durva rendőrellenes támadás történt a minap,

egy férfi lopott autóval szándékosan elsodorta az őt igazoltatni kívánó rendőrt, majd métereken át vonszolta áldozatát. A gázoló a lopott járművel elmenekült a helyszínről.

A 44 éves férfit pár nap múlva elfogták, az ügyész, Fabrice Belargent által kiadott sajtóközlemény alapján igencsak hosszú bűnlajstroma van, többszörösen visszaeső bűnöző, ugyanis előzőleg 28 alkalommal ítélte el a bíróság főként vagyon elleni bűncselekmények vagy kábítószer-kereskedelem miatt. A vádlott az ügyészség elmondása alapján tagadta az ellen felhozott vádakat, de a járműben megtalálták a DNS-ét, így letartóztatását követően vádat emeltek ellene hivatalos személy ellen elkövetett gyilkossági kísérlet és lopás miatt, írja a Le Figaro.

Ezzel azonban még nem ért véget az elmúlt időszakban elkövetett rendőrellenes támadások sora, ugyanis Párizs 19. kerületében egy férfi kézifegyverrel fenyegetett meg egy rendőrt. A Le Figaro értesülései szerint az elkövető egy 24 éves marokkói állampolgárságú férfi, aki illegális migránsként tartózkodik az országban – írta meg a V4NA.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére