Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem hajlandóak a fiatal demokraták együtt lakni a republikánusokkal és konzervatívokkal

888.hu

2022.08.24. 17:20

A Trump-szavazók józanabb gondolkodásúak, nem ezek alapján választják ki lakótársukat.

 

Az NBC News/Generation Labs csütörtökön közzétett egy felmérést, melyben 1077 másodéves egyetemi hallgatót válaszai találhatóak meg különféle politikai témákban. Ezekből kiderült, hogy az egyetemista demokraták 62 százaléka „valószínűleg nem” vagy „biztosan nem” választaná azt az opciót, hogy olyan emberrel lakjon együtt, aki az ellenfél elnökjelöltjét támogatta.

 

Soha nem tudnék együtt élni valakivel, aki egy rasszista, homofób, idegengyűlölő és szexista személyt támogat.”

– mondta a Siena College 18 éves diákja, September Mostransky, utalva Trumpra – számolt be az NBC.
„Esetleg olyan valakivel tudnék együtt lakni, aki republikánus. De ha már itt tartunk, Donald Trump nem egy átlagos republikánus jelölt.” – tette hozzá.

 

Ezzel szemben a fősulis republikánusok kevesebb mint fele, 28%-a válaszolta azt, hogy nem hajlandó lenne együtt lakni valakivel, aki a demokratákra szavazott. Ethan Strohmetz, a Katolikus Egyetem 19 éves republikánus diákja azt mondta, hogy simán el tudna lakni egy Biden-szavazóval.

 

Egy személy politikai nézetei nem befolyásolják azt, hogy az illetővel kötnék-e barátságot vagy éppen kapcsolatot vagy sem. Sok barátomnak merőben más politikai nézetei vannak, mint nekem, de nem hagyom, hogy ez befolyásolja a barátságunkat.”

– nyilatkozta.

 

A Generation Labs alapítóját, Cyrus Beschloss-t megdöbbentették az eredmények. „Ez egy elég erős kép – vannak Trump-kollégiumok és Biden-kollégiumok.” – mondta.

A felmérésből az is kiderült, hogy a fiatal demokraták túlnyomó többsége, 73%-a nem szeretné, ha Biden 2024-ben újra indulna. Ez az eredmény alátámasztja a demokrata szavazók körében az elnökkel kapcsolatban elterjedt érzéseket.

Az NBC/Generation Labs felmérésében az ifjú republikánusok körében 57 százalékos támogatottsága van Trump 2024-es indulásának.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére