Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem érdekli az embereket a kijárási tilalom Párizsban, főleg a migránslakta kerületekben

888.hu

2020.03.19. 19:03

A Twitterre felkerült videón jól látszik, hogy ugyanúgy zajlik az élet az utcákon, mint a szükségállapot előtt.

Bár Emmanuel Macron elnök 15 napos szükségállapotot vezetett be Franciaországban, úgy tűnik, nem mindenki érzi úgy, hogy ki kellene vennie a részét ebből és önmérsékletet kellene tanúsítania. Az államfő bejelentése értelmében a legszükségesebbre szűkítették a franciák mozgását, kizárólag élelmiszert vásárolni, orvoshoz vagy gyógyszertárba lehet elmenni otthonról, illetve akik nem tudnak otthonról dolgozni, elmehetnek a munkahelyükre, de a kültéri sportolás is engedélyezett.

A kijárások korlátozásának ellenőrzésére az utcákra vezényelt 100 ezer rendőr és csendőr 24 óra alatt 70 ezer embert igazoltatott, és 4095 esetben szabott ki 135 eurós (mintegy 46 ezer forintos) bírságot azokra, akik nem indokolt esetben, vagy igazolás nélkül hagyták el a lakhelyüket.

A legtöbb francia városban az emberek igyekeznek betartani az előírásokat, azonban ez nincs így Párizs bizonyos kerületeiben.

Simon Louvet francia újságíró Twitter-oldalán mutatta be, hogy mennyire nem érdekli az embereket a szükségállapot. A jelenség legjobban a francia főváros 18. kerületében figyelhető meg, amely az egyik leginkább migránslakta városrésznek számít.

A fotók és videók tanúsága szerint a Château-Rouge-ban található üzleteket zsúfolásig vannak telve, az emberek meg sem próbálják tartani a távolságot egymástól.

Louvet meg is jegyzi, hogy akkora a mozgás az utcákon, mint egy normális napon szokott lenni.

null

null

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére