Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

„Nem diszkriminálunk, a rassz csak egy faktora a felvételinek”

Pörge Béla

2019.10.02. 15:58

Egy bírósági döntés értelmében helyes, hogy a Harvard Egyetemen figyelembe veszik a felvételizők rasszát, hogy így sokszínűbb legyen az egyetem hallgatósága.

Az AFP-re hivatkozva az Azonnali írt arról, hogy egy amerikai bíróság ítéletének értelmében nem számít rasszizmusnak, hogy az egyetem a felvételi során figyelembe veszi a jelentkezők rasszát.

Ugyan nem tökéletes az amerikai Harvard Egyetem felvételi folyamata, de helyes, hogy figyelembe veszik a jelentkezők rasszát

– indokolták az ítéletet.

Az egyetemet korábban egy hallgatói csoport perelte be, amiért a Harvard felvételi eljárása kedvez a feketéknek és a latin-amerikaiaknak, sőt, az ázsiaiakkal szemben még a fehéreknek is. Magyarul a tanulmányaikban azonos eredményt elérő diákok esetében egy fehér és egy ázsiai közül a fehér jelentkezőt választanák, de ha van ugyanilyen eredménnyel egy fekete is, akkor már őt.

Ezzel a gyakorlattal tehát az amerikai jogrend szerint nincsen semmi baj, ahogyan azzal sem, hogy a Harvard erre úgy reagált, hogy nem diszkriminálnak, a rassz csak egy faktor a sok közül a felvételi eljárás során. Az Egyesült Államokban ráadásul sokkal nagyobb a szerepe a precedensjognak, mint a kontinentális országokban (bár nem annyira nagy, mint Nagy-Britanniában), így ez a jövőre nézve is érdekes ítélet: ezek szerint egy egyetem bőrszín alapján is válogathat a felvételizők közül.

Nincs ezzel semmi baj, viszont tisztább lenne, ha az emberi jogi harcosok, a szélsőségesen liberálisok és a jogvédők elismernék: nem a rasszizmussal van bajuk, hanem annak bizonyos formáival. Egyszerűbb lenne így az élet, hiszen jelen állás szerint nehéz eldönteni, hogy mikor szabad a bőrszín alapján megkülönböztetni az embereket, és mikor nem...

 

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A németek többsége kidobná a karácsonyi fényeket a klímahiszti miatt

A németek többsége kidobná a karácsonyi fényeket a klímahiszti miatt

Egy közvélemény-kutatás azt állítja, hogy Németországban az emberek többsége az éghajlatváltozás leküzdése érdekében nagy mértékben lecsökkenti a karácsonyi fények használatát vagy kidobja az ünnepi fényfüzéreket és egyéb világítótesteket.

Atlasszal küzdenének a vízhiány ellen

Atlasszal küzdenének a vízhiány ellen

A világ folyóinak és vízgyűjtőrendszereinek átfogó, minden jellemző adatot tartalmazó atlaszát készítette el két tudós, akik a kedden mutatták be munkájukat, amely hatalmas segítséget nyújthat a nemzetközi szervezeteknek a vízhiány elleni védekezésben.

Megkezdődött a boszniai-horvát határ közelében fekvő migránstábor bezárása

Megkezdődött a boszniai-horvát határ közelében fekvő migránstábor bezárása

A boszniai hatóságok megkezdték kedden a horvát határhoz közeli vucjaki migránstáborban sátorozó migránsok elszállítását, az illegálisan felállított tábort teljesen felszámolják.

Bróker Marcsi házi őrizetbe került

Bűnügyi felügyelet alá, házi őrizetbe helyezték a Kun-Mediátor-ügy vádlottját a büntetőügy első fokú ítéletének megszületéséig – tájékoztatta a Szolnoki Törvényszék kedden az MTI-t.

A köztévé után most az egyik minisztériumban akart cirkuszolni Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Ma szavaztak a parlamenti képviselők az Országgyűlés működéséről szóló törvény módosításáról, amiben az is szerepel, hogy a jövőben az országgyűlési képviselők valamennyi közigazgatási szervtől előzetes egyeztetés alapján kérhetnek tájékoztatást. Ez annyit tesz, hogy mostantól az országgyűlési képviselők nem ronthatnak be a közintézményekbe váratlanul, képviselői igazolványukat lobogtatva. A szavazás előtt Szél Bernadett, Hadházy Ákos és Szabó Szabolcs országgyűlési képviselők úgy döntöttek, hogy gyorsan berontanak még az Emberi Erőforrások Minisztériumába (Emmi), hogy egyeztessenek többek között a Nemzeti alaptantervről.

Kivégezték a keresztényeket lemészároló terroristát Egyiptomban

Kivégezték a keresztényeket lemészároló terroristát Egyiptomban

Végrehajtották a halálos ítéletet kedden Ibrahím Iszmailin, akit azzal vádoltak, hogy köze volt a Mar Mina kopt keresztény templom ellen 2017 decemberében elkövetett merénylethez.

Megbüntettek egy német lakástulajdonost, mert nem akarta egy afrikainak kiadni a lakását

Megbüntettek egy német lakástulajdonost, mert nem akarta egy afrikainak kiadni a lakását

Diszkrimináció miatt kártérítésre köteleztek kedden Németországban egy lakástulajdonost, mert csak németnek volt hajlandó kiadni az ingatlanát.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére