Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Negyvenhat halálos áldozatot követelt a bulgáriai turistabusz-baleset

888.hu, MTI

2021.11.23. 16:50

Felborult és kiégett egy észak-macedóniai turistabusz keddre virradóra Bulgáriában – jelentette a BGNES bolgár hírügynökség. A Szófiát Blagoevgraddal összekötő autópályán történt szerencsétlenségben 46 ember vesztette életét, köztük 12 gyermek.

 

Korábban 45 halottról szóltak a hírügynökségi jelentések, közöttük van a buszsofőr is. A szerencsétlenséget túlélő hét sérültet kórházba szállították. Állapotuk Nyikolaj Nyikolov tűzoltóparancsnok szerint nem súlyos.

Bulgária ideiglenes kormányfője, Sztefan Janev a baleset helyszínére utazott. „Ez egy hatalmas tragédia” – mondta, részvétét fejezve ki az áldozatok gyászoló családjainak.

Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnök szintén részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak. A kormányfő szerint az áldozatok között feltehetőleg észak-macedón állampolgárok is voltak. A politikus néhány órával a baleset után külügyminiszterével, Bujar Oszmanival a bolgár fővárosba utazott.

Az áldozatok többsége albán volt. Az észak-macedón fővárosban, Szkopjéban bejegyzett busz Törökországból érkezett, és Észak-Macedónia felé tartott.

A vizsgálat szerint a busz nem sokkal hajnali 2 óra után nekiment egy szalagkorlátnak, majd felborult és kigyulladt.

Diana Ruszinova közlekedési szakember úgy vélekedett, hogy az érintett autópálya-szakaszon számos gond volt. Felidézte, hogy egész nyáron kátyúkat javítottak ki a munkások. Az útszakasz, ahol a baleset történt, dombos területen fekszik, és a gyakori balesetekről ismert – közölte az állami rádióval a szomszédos település polgármestere.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére