Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Négy újabb francia nagyvárosban szigorítanak szombattól

888

2020.10.09. 06:48

Négy újabb francia nagyvárost (Lyon, Grenoble, Saint-Étienne és Lille) nyilvánít a koronavírus-járvány terjedése miatt legmagasabb riasztási övezetté szombattól a kormány – jelentette be Olivier Véran egészségügyi miniszter.

A fokozottabb korlátozások eddig csak a két legjelentősebb francia városban, Párizsban és Marseille-ben, valamint a tengerentúli Guadeloupe szigetén voltak érvényben.

Az érintett városokban szombattól a bárok nem nyithatnak ki, az éttermek viszont szigorított óvintézkedések mellett a megszokott nyitvatartás szerint működhetnek. Nem tarthatók meg a nagyobb szakmai találkozók, szalonok, vásárok, kongresszusok, s a sportolásra alkalmas helyiségek, fitnesztermek, táncklubok, valamint az uszodák sem nyithatnak ki felnőttek számára a következő két hétben, de az iskolai foglalkozások és oktatások megtarthatók.

A fokozatosan romló járványügyi mutatók alapján a miniszter szerint várhatóan hétfőig Toulouse-ban és Montpellier-ben is hasonló korlátozások lépnek életbe.

Közben Aurélien Rousseau, a párizsi regionális egészségügyi ügynökség vezetője arra figyelmeztetett, hogy a fővárosi egészségügyi intézményeknek a koronavírus-fertőzöttek „nagyon erős rohamára” kell felkészülniük, ezért megkezdődött a nem sürgős sebészeti beavatkozások elhalasztása. Párizsban az intenzív osztályok ágyainak már több mint 40 százalékán koronavírusos fertőzöttek fekszenek.

Az elmúlt 24 órában 18 129 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Franciaországban. Ez szerda után a második nap, hogy 18 ezer fölé emelkedett a napi esetszám. A pozitív tesztek aránya pedig a szerdai 9,1 százalékról 9,8 százalékra nőtt, míg egy hónappal ezelőtt 4,5 volt. Az elhunytak száma 24 óra alatt 77-tel, 32 521-re emelkedett. Kórházban 7624 fertőzöttet ápolnak, 88-cal többet, mint szerdán, közülük 1427-en szorulnak lélegeztetőgépre, ami 11-gyel több, mint 24 órával ezelőtt.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére