Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyot koppant Trump

Sümeghi Lóránt

2016.02.02. 06:46

Nem bizonyult szorosnak az Iowa államban megrendezett republikánus jelölõgyûlés eredménye.
DES MOINES, 6:35

Nem bizonyult szorosnak az Iowa államban megrendezett republikánus jelölőgyűlés eredménye. 

Ted Cruz, a konzervatív texasi szenátor jelentős különbséggel gyűrte le mindegyik republikánus vetélytársát, így meg is nyerte a jelölőgyűlés első államát. Az elemzőket meg is lepte az eredmény:

Nagyon nagy győzelem ez Ted Cruz számára és nagy veszteség Donald Trumpnak"

Donald Trump nemcsak hogy lemaradt, hanem immár a harmadik helyre látszik visszacsúszni Marco Rubio floridai szenátor mögött. Azonban Donald Trump úgy nyilatkozott hétfő éjjel, mintha az iowai jelölőgyűléseken nem is veszített volna. Széles mosollyal leplezte meglepő vereségét:

Előre megmondták nekem a kampányszakemberek, hogy Iowában nem végezhetek az első tíz között, így hát több mint elégedett vagyok a második hellyel. [...] Azt hiszem, sokszor jövök még ide, lehet, hogy veszek magamnak egy farmot Iowában"

Az ingatlanmágnás hétfő éjjel mindenkinek gratulált saját táborban, még az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből éppen kiszálló Mike Huckabee arkansasi ex-kormányzónak is. 


 

A Demokraták versenyében ekkor még nagy volt az izgalom a két elnökjelölt-aspiráns között. Annak ellenére, hogy Hillary Clinton győzelmét jelezték ugyan az első részeredmények, azonban a szavazatszámlálás közben, egyre kisebb, pusztán néhány tizedszázalékos lett a különbség Hillary Clinton és Bernie Sanders között. Ez annak is tulajdonítható, hogy rengeteg, eddig nem szavazó fiatal voksolt, akik körében Bernie Sanders jóval népszerűbb, mint a  volt First lady.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére