Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

Pörge Béla

2019.04.18. 16:32

Végleg kipukkadt a liberálisok álhír-buborékja: William Barr sajtótájékoztatón jelentette be, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy akár Donald Trump, akár más amerikai állampolgár összejátszott volna az oroszokkal az elnökválasztással kapcsolatban.

Sem Donald Trump elnök kampánycsapatának munkatársai, sem egyetlen amerikai állampolgár nem játszott össze az oroszokkal a 2016-os elnökválasztási kampány idején"

– jelentette be William Barr amerikai igazságügyi miniszter azon a sajtótájékoztatóján, amelyet a Mueller-jelentés nyilvánosságra hozatala előtt tartott csütörtökön.

A tárcavezető leszögezte a Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot sem összejátszásra, sem összeesküvésre az orosz kormányzattal vagy az Internet Research Agency (IRA) nevű orosz álhírgyárral.

A miniszter elmondta az is, hogy a Robert Mueller vezette bizottság tíz esetet vizsgált meg, amikor szóba kerülhetett az igazságszolgáltatás akadályozásának kísérlete, azonban a bizottság nem talált elégséges bizonyítékot arra, hogy Donald Trump akadályozta volna az igazságszolgálatot.

William Barr közölte, hogy a jelentés szerkesztett változatát küldik át a kongresszusnak és ezt a változatot hozzák nyilvánosságra is, de a szerkesztésben sem a Fehér Ház, sem más nem vett részt. Hangsúlyozta azt is: bár az elnöknek erre kivételes joga lett volna, nem élt vele. Barr hozzátette: erre vonatkozó kérés sem érkezett senkitől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére