Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagy-Britannia szigorít: 6-nál több ember nem gyűlhet össze egy helyen

888 / MTI

2020.09.10. 08:00

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint a jövő héttől részlegesen szigorodnak egyes gyülekezési szabályok a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése végett, de nincs szó arról, hogy a kormány ismét zárlat alá venné az egész országot.

Ennek elkerülését a kormányfő szerint olyan szűrőeszközök hamarosan várható tömeges alkalmazása is segíti, amelyek néhány perc alatt eredményt mutatnak.

A Downing Streeten tartott szerda esti sajtótájékoztatóján Johnson megerősítette,

hogy jövő hétfőtől a szabadtéri közterületeken, az éttermekben, a pubokban és egyéb közösségi létesítményekben hatnál több, nem egy háztartásban élő ember nem gyűlhet össze egymás közvetlen közelében.

A rendelkezés vonatkozik a magánlakásokra is, de azok a családok, amelyeknek hatnál több, életvitelszerűen egy fedél alatt lakó tagjuk van, természetszerűleg továbbra is együtt lakhatnak.

Johnson hangsúlyozta:

az éttermek és egyéb vendéglátóhelyek, valamint a vallási intézmények és az edzőtermek változatlanul fogadhatnak egyszerre hatnál több vendéget, de helyiségeiken belül hat főnél nagyobb létszámú csoportok nem vegyülhetnek egymással.

Az éttermeknek és a puboknak emellett fel kell jegyezniük és 21 napig meg kell őrizniük minden betérő vendég elérhetőségeit, és ezeket az adatokat át kell adniuk az állami egészségügyi szolgálat (NHS) kontaktkutató részlegének.
A kormányfő által „hatos szabálynak” nevezett korlátozás nem érinti az iskolákat, a munkahelyeket, a szervezett csapatsport-eseményeket, valamint az esküvőket és a temetéseket sem.

A jelenlegi szabályozás 30 főben korlátozza azoknak a nem egy háztartásban élő embereknek a számát, akik közterületen és magánlakásokban, nem szervezett események keretében találkozhatnak. Ennek a helyébe lép jövő hétfőtől a „hatos szabály”.

Johnson hangsúlyozta: az új szabályozás messze nem jelenti a márciusban elrendelt országos zárlat újbóli bevezetését, sőt a cél éppen ennek elkerülése.
A szerdán bejelentett szigorítás előzményeként az utóbbi napokban ismét jelentősen emelkedett Nagy-Britanniában a vizsgálatokkal kimutatott új koronavírus-fertőzések napi száma, amely a hétvégén megközelítette a háromezret, bár azóta csökkent.

Chris Whitty angliai tisztifőorvos a szerda esti Downing Street-i sajtótájékoztatón elmondta: a szerda délelőtt zárult 24 órában 2659 új fertőzést mutattak ki országszerte, és a pozitív tesztek napi száma immár négy napja folyamatosan kétezer felett jár.
A múlt hónapban végig ezer alatt volt a tesztekkel naponta kiszűrt új fertőzések száma Nagy-Britanniában.

A mostani megugrás mindazonáltal jóval elmarad a nagy-britanniai koronavírus-járvány áprilisi tetőzése idején mérttől. Akkor – a jelenleginél sokkal szűkösebb tesztelési kapacitás mellett is – volt olyan időszak, amikor naponta hatezernél több új koronavírus-fertőzést mutattak ki, és előfordult, hogy meghaladta az 1200-at a halálos áldozatok napi száma.

A szerda délelőtt zárult 24 órában nyolc halálesetet jelentettek a brit egészségügyi hatóságok.
Nagy-Britanniában eddig több mint 17 millió koronavírus-tesztet végeztek el, és ezek közül szerdáig 355 209 lett pozitív. A halálos áldozatok száma meghaladja a 41 ezret.

A szerdai tájékoztatón Boris Johnson elmondta: a brit kormány célja az, hogy október végéig 500 ezerre növelje a napi koronavírus-szűrési kapacitást.
Hozzátette:

a kormány bízik abban, hogy hamarosan olyan szűrőeszközök állnak majd rendelkezésre, amelyek 90, vagy akár 20 percen belül eredményt mutatnak, és ebben az esetben naponta több millió koronavírus-szűrés is elvégezhető lesz Nagy-Britanniában, elősegítve, hogy minél többen visszatérhessenek a normálishoz közeli életvitelhez.

Ilyen tesztelési eszközökkel lehetővé válik az is, hogy a színházak és a sportlétesítmények az előadások, rendezvények napján elvégezhessék a látogatók szűrését és biztonsággal beengedhessék azokat, akiknek lelete negatív – hangsúlyozta a brit miniszterelnök.
Johnson hozzátette: ezeknek a szűrőeszközöknek a próbája már a jövő hónapban elkezdődik Manchester egyik városnegyedében, majd a kormány reményei szerint alkalmazásuk országossá válik.
A brit miniszterelnök szerint ha minden jól megy, akár már karácsonyra lehetségessé válhat a normalitáshoz sokkal közelebbi életvitel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ne facebookozz, tüntess!

Ne facebookozz, tüntess!

Pozsonyi Ádám írása a 888.hu-n.

Donald Trump nyeri a választást a magyarok szerint

Donald Trump nyeri a választást a magyarok szerint

A Századvég a november 3-ai amerikai elnökválasztással kapcsolatban a Lounge Group megbízásából egyedülálló kutatást végzett el, amelyet párhuzamosan készítettek az USA-ban és Magyarországon. A kutatásból az is kiderült, hogy míg az amerikaiak a gazdasági stabilitást fontosabbnak tartják az egészségük megőrzésénél, addig a magyarok a családjuk és a saját egészségük miatt aggódik leginkább a koronavírus kapcsán.

Öngyilkos lett egy migránscsempész a magyar-osztrák határ közelében

Öngyilkos lett egy migránscsempész a magyar-osztrák határ közelében

A rendőri igazoltatás helyett inkább a halált választotta.

Szabó Tímea: hergelésből ötös, adatelemzésből egyes

Szabó Tímea: hergelésből ötös, adatelemzésből egyes

Katasztrofális halálozási arányszámokkal riogatott hétfői sajtótájékoztatóján Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke. Csakhogy a vészharangkongatáshoz azt a KSH-adatsort közölte forrásként, amelyből kiderül: Magyarországon az elmúlt hetekben egyáltalán nem haltak meg többen, mint az elmúlt évek hasonló időszakában.

Dúró Dóra felháborodott, hogy egykori pártja képes volt pont október 23-án szelfizni Gyurcsánnyal

Dúró Dóra felháborodott, hogy egykori pártja képes volt pont október 23-án szelfizni Gyurcsánnyal

„Gyurcsánnyal közös nyilatkozatot kiadni október 23-ára túlmegy mindenen, amit eddig a Jobbik csinált” – nyilatkozta Dúró.

Bodrogi-Süsü úgy tesz, mintha nem politizálna, pedig de

Bodrogi-Süsü úgy tesz, mintha nem politizálna, pedig de

Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze is megszólalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében. Természtesen a közel hatvan napos, már-már anarchiába torkolló hallgatói megmozdulás résztvevői mellett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére