Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Muszlim szakértõ: a burkát és az iszlamofóbiát a dzsihadisták találták ki

Pörge Béla

2017.04.28. 08:58

Nem csillapodnak a kedélyek Van der Bellen nagy vihart kavart mondatai után Ausztriában.
BÉCS, 08:58

Nem csillapodnak a kedélyek Van der Bellen nagy vihart kavart mondatai után Ausztriában.

Beszámoltunk róla, hogy az osztrák elnök szerint eljöhet az az idő, amikor minden nőnek fejkendőt kell viselnie szolidaritásból. A kijelentés hatalmas felháborodást okozott a szomszédos országban, Herbert Kickl, az FPÖ politikusa például ámokfutásnak nevezte a jelenlegi integrációs politikát. Van der Bellen később már magyarázkodott a Facebookon.

Közben Amer Albayati, terrorkutató és az osztrák liberális muszlimok vezetője nyílt levelet írt az elnöknek — írja a Kronen Zeitung. A levélben kifejti, hogy az iszlamofóbia kifejezés egy kreálmány, ami a radikális iszlamisták és dzsihadisták agyszüleménye.

Minden tiszteletem az Öné, de a kijelentéseit tisztázni kell"

— kezdte Albayati, majd kiemelte:

a Koránban nem esik szó sem csadorról, sem nikábról, sem burkáról, sem pedig más, teljes testet elfedő ruháról. Ez a radikális iszlamisták eszköze és szimbóluma arra, hogy a nőket tárgyiasítsák, kihasználják."

Később azt is világossá tette a szakértő, hogy az iszlamofóbia kifejezés is az iszlamistáktól származik, hiszen az iszlám egy vallás, annak a kritizálásától nem lehet valaki iszlamofób.

Albayati a héten már bekerült az osztrák közbeszédbe azzal, hogy a Bécsben működő mecsetek és muszlim óvodák zömét bezáratná, a többit megreformálná. Ugyanis szerinte ezek az intézmények a radikális iszlám melegágyai, így az osztrák muszlimok integrációit hátráltató, káros helyek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére