Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Működik a visegrádiak receptje a járvány ellen

888

2020.05.11. 16:48

A XXI. Század Intézet elemzése szerint jól szerepeltek a járvány elleni harcban a V4-ek országai.

A XXI. Század Intézet elemzése a Visegrádi Együttműködés tagállamainak teljesítményét vizsgálja meg a koronavírus elleni védekezés kapcsán.

Miközben a koronavírus egész Európában komoly erőpróba elé állította a kormányokat, a Visegrádi Együttműködés tagállamai sikeresen vették fel a harcot a járvánnyal. A Csehországból, Lengyelországból, Magyarországból és Szlovákiából álló V4-ek a folyamatos együttműködésnek, valamint az időben meghozott, határozott kormányzati intézkedéseknek köszönhetően sokkal eredményesebben tudtak reagálni a COVID-19 okozta egészségügyi válságra, mint a nyugat-európai országok. Mindemellett az időközben életre hívott gazdasági mentőcsomagok jelentős segítséget nyújtanak számukra a járvány által előidézett gazdasági válság leküzdésében – áll a XXI. Század Intézet elemzésében.

A V4-ek országai közül a lakosságszám arányában a legtöbb megbetegedést Csehországban regisztrálták, ahol százezer lakosra 80,3 koronavírusos eset jut, míg Lengyelországban ugyanannyi lakosra számítva ez a szám a fele. A legkevesebb megbetegedést Magyarországon (31,7 fő), illetve Szlovákiában (29,1 fő) regisztrálták százezer lakosra vetítve. Az aktív esetek száma szintén Csehországban a legmagasabb, ahol jelenleg százezer lakosra 33,9 fertőzött személy jut, míg Lengyelországban 24,4 fő. A legkevesebb aktív esettel Magyarországon, illetve Szlovákiában találkozhatunk. A két országban jelenleg kevesebb mint a lakosság 0,03 százaléka szenved a betegségben – áll a közleményben.

Összességében elmondható,

hogy az adatokat tekintve a V4-ek országai kifejezetten jól teljesítenek a koronavírus elleni védekezésben, amivel a legjobban teljesítő európai államok között foglalnak helyet.

Jó példa erre, hogy ahol a vizsgált országok közül az elhunytak száma a legmagasabb, a nyugat-európai országok halálozási adataihoz képest az is kifejezetten alacsonynak mondható. Összehasonlításképp, a százezer lakosra jutó elhunytak száma Németország esetében 8,9 fő, míg Franciaország esetében ez a szám a magyar érték majdnem tízszerese, 38,8 fő – írják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére