Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Moszkva leállítja az orosz állampolgárokat hazaszállító légi járatokat

888.hu/MTI

2020.04.03. 21:30

Legalább 25000 orosz várja külföldön a hazatérés lehetőségét.

Leállítja éjféltől Oroszország a nemzetközi légi járatokat és ezzel külföldön rekedt állampolgárainak repatriálását.

A Kommerszant úgy tudja, hogy több mint 30 ezer orosz várja külföldön a hazatérés lehetőségét – az orosz külügyminisztérium szerdán 25 ezerben nevezte meg a számukat. A lap úgy értesült, hogy a korábbi tervek szerint hat orosz légitársaság gépeinek kellett volna még hazahoznia az embereket, egyebek között Peruból, Németországból, Thaiföldről, Japánból és az Egyesült Államokból, a Roszaviacija orosz légiközlekedési ügynökség koordinálásával. Az Aeroflot pénteken esedékes gépe már nem repült el New Yorkba. A járatot röviddel az indulás előtt törölték.

A Covid-19 világjárvány miatt Oroszország március 27-én leállította a menetrend szerinti nemzetközi légi járatokat, és csak a külföldön rekedt orosz állampolgárok hazaszállítására indított repülőgépeket. Prioritást azok élveztek, akik idén kerültek ki külföldre.

Március 31-én a kormány járványügyi megfontolásból 700-ban állapította meg a külföldről naponta maximálisan hazaszállítható orosz állampolgárok létszámát. Közülük legfeljebb 500-at a moszkvai Seremetyjevo, további 200-at pedig a vidéki városok fogadhattak.

Moszkvában egyébként elkezdték a Covid-19-fertőzöttek adatbázisának létrehozását, amelybe a házi karanténra kényszerítettek fényképét is beillesztik. Azokat az ambuláns pácienseket, akik elutasítják a helyváltoztatásukat követő okostelefonos alkalmazás használatát, meg fogják bírságolni.

A pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma 601-gyel nőtt Oroszországban az elmúlt egy nap alatt, és elérte a 4149-et. Közülük 2923-at Moszkvában ápolnak. A Covid-19 betegségben elhunytak száma összesen 34-re, a gyógyultak száma pedig 281-re nőtt.

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére