Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mindennapok Németországban: újabb terrorfeleségre került bilincs

Bokor Gábor

2019.09.09. 20:40

Egy nőről azt gyanítják, hogy az Iszlám Állam tagja volt.

A szövetségi legfőbb ügyészség közleménye szerint a háromgyermekes anya 2015 januárjában kiskorú gyermekeivel Németországból Törökországba, majd onnan az akkori férjével és a gyerekekkel Szíriába utazott. A német-tunéziai kettős állampolgárságú gyanúsított a terrorszervezet egykori központjaként számontartott Rakkában telepedett le családjával.

Feladata a háztartás vezetése és az Iszlám Állam ideológiájának megfelelő gyereknevelés volt

– áll a közleményben.

A gyanúsított férje a terrorszervezet harcosaként tevékenykedett, és 2015 tavaszán az életét vesztette a Kobane körüli harcokban. Az özvegy néhány hónappal később hozzáment egy Németországban ismert – Deso Dogg művésznevű – egykori rapzenészhez, aki még 2014-ben csatlakozott a dzsihadistákhoz Szíriában, és a legutóbbi értesülések szerint tavaly meghalt egy légicsapásban.

A többi között terrorszervezetben viselt tagsággal gyanúsított nő új házassága megromlott, és viták miatt, valamint azért, hogy negyedik gyermekét Németországban hozza a világra, 2016 szeptemberében, terhesen, három gyermekével együtt visszatért. Egy júniusban ismertetett belügyminisztériumi kimutatás szerint az utóbbi években mintegy 1050-an távoztak Németországból Szíriába vagy Irakba, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

Nagyjából kétharmaduk rendelkezik német állampolgársággal, és néhány százan vehettek részt fegyveres akciókban. Egyharmaduk visszatért Németországba, 220 fő meghalt, további mintegy 160-ról pedig nincsenek információk. Valószínűleg nagy részük meghalt a harcokban, de előfordulhat, hogy a terrorszervezet visszaszorítása után néhányuknak sikerült elmenekülni és elrejtőzni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére