Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minden harmadik svájci bevándorló

Pörge Béla

2018.08.30. 09:58

Egyre durvább a helyzet az alpesi országban, a külföldön született lakosok aránya folyamatosan növekszik.

A bevándorlók egyre magasabb száma elsősorban az ország szociális rendszerét terheli meg. Svájc nem az egyetlen ország, amelynek ezzel kell szembenéznie, hasonló a helyzet Ausztriában és Németországban is.

A Kronen Zeitung cikkében egyszerűen csak segélyturizmusnak (Sozialhilfe-Tourismus) nevezi a jelenséget, azaz a gazdasági bevándorlást.

A cikk egy friss tanulmányról ír, amely két érdekes következtetésre jutott. A migráció rövid távon még jót is tesz a svájci államháztartásnak, hosszú távon azonban egyre negatívabb hatása lesz.

Svájcban egyre több bevándorló kap állampolgárságot, ők később a nyugdíjra is jogosultak lesznek. Közülük egyre több az olyan, aki nem dolgozik, csak segélyeken él. Ez felgyorsíthatja azt a folyamatot, ami egyébként is fenyegeti Európát:

egyre magasabb lesz a nyugdíjasok aránya a társadalomban a dolgozó emberekhez képest.

Svájcban (és vélhetően Ausztriában, Németországban, illetve más olyan országokban is, amelyek a bevándorlással erősen terheltek) erre rátesz, hogy a migránsok zöme nem dolgozik, csak igénybe veszi a szociális juttatásokat. Egy részük így is állampolgár lesz, akik szintén kaphatnak majd nyugdíjat, fokozva ezzel a bajt.

A cikk idézi Uwe Tellkamp német írót is, aki arról beszélt, hogy a Németországba érkező migránsok 95 százaléka a szociális juttatások miatt választja az országot.

Az Európát sújtó tömeges bevándorlás tehát túlnyomó részben gazdasági bevándorlás, elenyésző az olyanok aránya, akik tényleg menekültként érkeznek a kontinensre. Ennek ellenére a balliberális sajtóban sokszor még mindig azt olvasni, hogy "menekülteket" fogadnak be például a németek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére