Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliárdos kártérítési keresetet nyújtottak be Trump ügyvédje ellen rágalmazás miatt

MTI, 888.hu

2021.01.25. 21:36

Több mint 1,3 milliárd dolláros (382 milliárd forint) kártérítési keresetet nyújtott be hétfőn a szavazógépeket gyártó Dominion vállalat Rudy Giuliani, Donald Trump volt amerikai elnök ügyvédje ellen megalapozatlan, az elnökválasztással kapcsolatos csalásokra vonatkozó kijelentései miatt.

Az egyik washingtoni szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint a volt New York-i polgármester rágalmazást követett el, amivel komolyan ártott a cég hírnevének, és anyagi hasznot is húzott hamis állításaival.

Két héttel korábban a Dominion hasonló keresetet nyújtott be Sidney Powell ügyvéd ellen, aki Giulianival együtt ahhoz a jogászcsapathoz tartozott, amely erősen vitatott eszközökkel igyekezett „megfordítani” Trump választási vereségét.

Giuliani és Powell nyíltan azzal vádolta a Dominiont, hogy a szavazógépeiben használt szoftverrel a november 3-ai elnökválasztást Trump demokrata párti kihívója, Joe Biden javára manipulálta.

A német DPA hírügynökség szerint a jogászok nem támasztották alá állításaikat bizonyítékokkal, hanem összeesküvés-elméleteket kreáltak, miszerint a csalás Hugo Chávez néhai venezuelai államfő környezetéhez vezethető vissza, ám a választási eredmények meghamisítása miatt indított kereseteikkel nem értek el sikert. Az amerikai választási hatóságok visszautasították a csalással kapcsolatos vádakat.

A választásokon győztes Joe Bident, az Egyesült Államok 46. elnökét január 20-án iktatták be hivatalába.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére