Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milanovics tudja a megoldást?

Bertha László

2015.10.16. 09:52

A horvát kormányfõ szerint Magyarország nem tényezõ a bevándorlás kérdésében.

Zoran Milanovics újságírók kérdésére Brüsszelben elmondta, hogy Horvátországnak van megoldása a bevándorlási válság kezelésére, Magyarország pedig „nem lényeges”, így azt csinál, amit akar.

"Az állampolgárok biztonságban vannak, nyugodtan alhatnak, nem áll fenn semmilyen veszély, és ebben a pillanatban ez a legfontosabb"

– hangsúlyozta Milanovics.

A horvát kormányfő ezzel arra reagált, hogy Szijjártó Péter, magyar külügyminiszter csütörtökön a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy amennyiben az Európai Unió nem szervezi meg a közös határvédelmet a görög határnál, úgy Magyarország kész lezárni a horvát határszakaszt.

Milanovics szerint Magyarország politikája nem talált megértésre Brüsszelben, majd elmondta, hogy a magyar miniszterelnökkel is beszélt az EU-csúcs előtt. Elmondása szerint arra jutottak, hogy a magyarok nem küldenek katonákat a horvát-magyar határra, csak a szerb-magyar szakaszra.

Arra kérdésre, hogy mi lesz a horvátok lépése, ha többé nem buszoztathatják a bevándorlókat a magyar határra, Milanovics megismételte korábbi nyilatkozatát, mely szerint mindenki nyugodt lehet, Zágrábnak van megoldása a válságra, a tervekről azonban nem árult el semmit.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére