Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Migráns gyerekek szétosztásával „jóemberkedne” a német kormány

Ányos Miklós

2020.03.09. 12:58

A német kormánypártok hétfői bejelentése szerint európai uniós országok egy csoportja arra készül, hogy a görögországi menekülttáborokból befogadjon 1000-1500 migráns gyereket.

Beteg vagy kísérő nélkül érkezett, 14 éven aluli gyerekekről, többségükben lányokról ír a Kereszténydemokrata Unió (CDU), a Keresztényszociális Unió (CSU) és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) közös közleményében.

Németország készen áll arra, hogy a koalíciós egyeztető tanács döntése alapján európai szinten „méltányos részesedést” vállaljon a „hajlandók koalíciójának” részeként – áll a hajnalban közzétett berlini nyilatkozatban, amelyet az Angela Merkel kancellár vezette kormányt alkotó pártok delegációinak vasárnap este kezdődött tanácskozása után adtak ki.

Jelenleg európai szinten tárgyalások folynak egy humanitárius megoldásról, azzal a céllal, hogy megszervezzék a gyermekek befogadását egy önkéntes koalíció keretében – közölték az érintett országok megnevezése nélkül.

Görögországnak az Európai Unió külső határán fekvő országként az a feladata, hogy megvédje a külső határt. Ebben számíthat Németország támogatására és szolidaritására, éppen úgy, mint a területére érkező menekültek elhelyezésében és ellátásában – tették hozzá.

Tudatosan törekedtek olyan megoldásra, amelyben nem kell feltétlenül részt vennie valamennyi EU-tagországnak. Görögország megsegítéséről Angela Merkel hétfőn Berlinben személyesen is tárgyal Kiriákosz Micotakisz görög miniszterelnökkel, aki a Német-Görög Kereskedelmi és Iparkamara (DGIHK) gazdasági fóruma alkalmából látogat a német fővárosba. A fórumon mindketten felszólalnak.

Recep Tayyip Erdogan török elnököt hétfőn várják Brüsszelbe, ahol az Európai Unió vezetői a török-görög határon az elmúlt napokban kialakult migrációs válsághelyzetről kívánnak tárgyalni vele.

Arról, hogy a 14 év alatti „kísérő nélküli” migránsok mennyire hihető kategória, hogyan érkezhettek Európába, illetve a kísérővel érkező beteg gyerekek hozzátartozóival mi a szándékuk, nem esett szó. Mint ahogy arról sem, hogy a kiskorú személyek esetében, ki dönti el és mi alapján, hogy melyik országba kerüljenek.

A gyerekek szempontjából egyébként is hasznosabb lenne, ha a német kormány a rokonok felkutatásával foglalkozna a kvóta- és elosztásmánia helyett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére