Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mexikó további nagy mennyiségű kínai vakcinát vásárol

888.hu

2021.03.10. 10:00

Mexikó további nagy mennyiségű kínai vakcina vásárlására kötött szerződést, hogy megpróbálja megoldani az országnak a koronavírus elleni oltóanyag hiányából fakadó rendkívül nehéz helyzetét – jelentette be kedden Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter.

Mexikóvárosban tartott keddi sajtóértekezletén a miniszter arról adott tájékoztatást, hogy kormánya a napokban 12 millió adag vakcina szállításáról írt alá szerződést a kínai Sinopharm céggel, valamint 20 millióra adagra bővítette a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó CoronaVac nevű vakcinájára vonatkozó megrendelését.
A Sinovac oltóanyagának szállítása már megkezdődött, a tervek szerint júliusig meg is érkezik mind a 20 millió adag.

A Sinopharm vakcinájának megrendelt mennyisége a március és június közötti időszakban várható.

Mexikó az említett 32 millió adag vakcina mellett a CanSino Biologics
(CanSinoBio) kínai gyógyszergyár koronavírus elleni védőoltásának négymillió adagjára is kötött szerződést.

E kínai vakcinamennyiség mellett eltörpül az az 5 millió adag, amelyet az ország eddig más forrásokból szerzett be.

A hírügynökségek megjegyzik, hogy a mexikói kormány eddig semmilyen információval nem szolgált a lakosság számára, hogy a kínai oltóanyagoknak milyen a hatékonyságuk. Az AP hírügynökség ugyanakkor emlékeztetett, hogy az ország kormánya kényszerhelyzetben van, hiszen az igényekhez képest meglehetősen kevés vakcina érkezik az országba. Eddig mintegy 4,7 millió embert oltottak be, ami az ország 126 milliós lakosságához képest rendkívül kicsi arány. A lakosok egy kisebb része – főleg a városokban élők – a Pfizer vakcináját kapta, mivel azonban az ebből az oltóanyagból megrendelt 34 millió adag csak lassú ütemben érkezik az országba, a következő hetekben a kisebb hatékonyságúnak mondott kínai vakcinák kapnak „főszerepet”.
Mexikóban az igazolt fertőzöttek száma eléri a 2,1 milliót, a Covid-19-járvány miatt elhunytak száma mintegy 191 ezer. Mivel azonban viszonylag kevés tesztet végeznek, egyes becslések szerint a halottak száma meghaladja a 220 ezret.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére