Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merénylet miatt nõtt meg a brazil Trump támogatottsága

Zelenka Dóra

2018.09.12. 11:30

Emelkedett Jair Bolsonaro, a konzervatív elnökjelölt támogatottsága, miután a kampánykörútja során merénylet áldozata lett - derült ki a Datafolha brazil közvélemény-kutató intézet legfrissebb kimutatásából.
BRAZÍLIAVÁROS, 11:30

Emelkedett Jair Bolsonaro, a konzervatív elnökjelölt támogatottsága, miután a kampánykörútja során merénylet áldozata lett – derült ki a Datafolha brazil közvélemény-kutató intézet legfrissebb kimutatásából.

A közvélemény-kutatásból kiderült, hogy csökkent a tartózkodó szavazók száma, illetve hogy Bolsonaro támogatói köre egyre szélesebb és stabilabb.

Bolsonaro kampányában a korrupció felszámolása, a konzervatív társadalmi értékek fenntartása és az egyéni szabadság támogatása a fő vonal. Az elnökjelölt jelenleg egy Sao Pauló-i kórházban gyógyul, miután merénylet áldozata lett. Az elnökjelöltet a múlt csütörtöki kampányeseményén szúrta hasba egy – azóta már azonosított – férfi.

A Datafolha adatai szerint Bolsonaro támogatottsága 22-ről 24 százalékra emelkedett, ezzel pedig megkétszerezte előnyét a második helyen álló Marina Silva baloldali jelölttel szemben. Silva támogatottsága augusztus óta 5 százalékkal csökkent.

A konzervatív Bolsonaro felemelkedése előtt Luiz Inácio Lula da Silva, a brazil munkáspárt vezetője volt a dél-amerikai ország elnöke, aki jelenleg korrupció és pénzmosás miatt tölti börtönbüntetését. A párt egykori vezetője a börtönből üzent választóinak, hogy támogassák a munkáspárt új jelöltjét, Fernando Haddadot.

Marina Silva egy interjúban elmondta, hogy nem számít Lula szavazóinak a támogatására. Silva a munkáspárt vezetőjét elítéli korrupciós ügyei miatt. Lula támogatói azonban vitatják a politikus bűnösségét, és szerintük bebörtönzése is csupán az ellenzéki erők munkája, hogy távol tartsák őt a választásoktól.

Silva Bolsonarót is kritizálta a fegyvertartás támogatása miatt. A politikusnő a merényletre hivatkozva foglalt állást a fegyverek ellen. "Szerencsére az elkövető nem lőfegyverrel támadt a politikusra" – mondta. "Bolsonaro rendesen felfegyverkezett védelemmel volt ellátva, mégsem sikerült megvédeni a támadástól".

Felépülése alatt a konzervatív politikus fiai kezelik Bolsonaro kampányát, és folyamatosan tájékoztatnak Twitter-oldalukon a politikus állapotáról és a fejleményekről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére