Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megvonták a bizalmat Sebastian Kurztól

Forisek Ádám

2019.05.27. 16:45

Korábban egyszer sem fordult elő Ausztriában, hogy a kancellár ellen megszavazták a bizalmatlansági indítványt.

Mint ismert, bizalmatlansági indítványt nyújtottak be az Ausztriában jelenleg ellenzékben politizáló szociáldemokraták. Az osztrák parlament ezt megszavazta, így Sebastian Kurz kisebbségi kormánya megbukott.

Heinz-Christian Strache alkancellár, az FPÖ elnöke a közelmúltban lemondásra kényszerült, ennek következtében kormányválság alakult ki. Strache távozását követően az FPÖ több minisztere is otthagyta a kormánykoalíciót, tizenháromból összesen öten léptek ki. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) korábban már ígéretet tett arra, hogy megszavazna egy bizalmatlansági indítványt a koalíciós partner Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz kancellár ellen, és így is tett: a szociáldemokratákkal és a baloldali, zöldpárti Jetzt (Most) politikusaival együtt megvonták a bizalmat Kurztól.

A hivatalos forgatókönyvet tekintve most Alexander Van der Bellen szövetségi elnöknek kell kijelölnie a kancellárt, aki aztán majd átmeneti időre szakértői kormányt tud alakítani egészen a szeptemberi előrehozott választásokig.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére