Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megtiltotta Joe Biden a „bevándorló” és az „illegális bevándorló” kifejezés használatát

888.hu

2021.07.28. 16:30

Az amerikai elnök a szövetségi bevándorlási bíráknak elrendelte, hogy hagyják abba e kifejezések használatát az Egyesült Államokban élő illegális bevándorlókra – közölte a Breitbart.

 

Megírták, hogy Jean King, a Bevándorlási Felülvizsgálati Végrehajtó Hivatal (EOIR) megbízott igazgatója „Terminológia” címmel még emlékeztetőt is küldött a bevándorlási bíráknak. Ebben King azt javasolja, hogy e szavak helyett

a bírák és az igazságszolgáltatásban dolgozók használják a „nem állampolgár”, „migráns”, „dokumentumok nélküli nem állampolgár” vagy „dokumentumok nélküli egyén” kifejezéseket.

Továbbá arra is kötelezik őket, hogy a szülői felügyelet vagy kísérő nélül érkező bevándorló gyermekeket nevezzék „kísérő nélküli nem állampolgár gyermeknek”.

„Ez a szakpolitikai memorandum pontosítja a Bevándorlási Felülvizsgálati Végrehajtó Hivatal megfelelő terminológiáját, és arra utasítja az EOIR személyzetét, beleértve az ítélkezőket is, hogy olyan nyelvet használjanak, amely összeegyeztethető az olyan karakterjegyekkel, mint „a befogadás és a lehetőségek nemzete”.

Korábban a Biden-adminisztráció már megtiltotta a Bevándorlási és Vámügyi Hivatalnak (ICE) az „illegális bevándorló” és az „asszimiláció” szó használatát, helyette a „nem állampolgár” és az „integráció” kifejezés használatára kötelezték az ICE-ügynököket.

Februárban pedig arra utasították az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálatának (USCIS) munkatársait, hogy hagyják abba az „illegális bevándorló”, a „bevándorló” és az „asszimiláció” kifejezés használatát.

A „bevándorló” szót rendszeresen használják jogi meghatározásként az Egyesült Államokban élő külföldi állampolgár leírására. A bevándorlási és állampolgársági törvény (INA) törvénybe foglalta ezt a kifejezést, amelynek jelentése: „minden olyan személy, aki nem az Egyesült Államok állampolgára”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Rossi: nem akarok mindenáron kapitány lenni

Rossi: nem akarok mindenáron kapitány lenni

Legutóbb 1986-ban szerepelt a magyar labdarúgó-válogatott világbajnokságon. Azóta csak távoli szemlélői vagyunk a vb-nek, és az Anglia és Albánia elleni vesztes mérkőzés után szinte semmi esélyünk sem maradt a kijutásra. A felelősséget többen Marco Rossi szövetségi kapitány nyakába varrnák, mintha az ő bűne lenne az angolok és az albánok elleni vereség.

A Zöldeken és a liberális FDP-n múlik, hogy ki lesz a kancellár Németországban

A Zöldeken és a liberális FDP-n múlik, hogy ki lesz a kancellár Németországban

Tegnap zajlottak a németországi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választások. Hajszál híján, de a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kapta a legtöbb szavazatot a hétfőn kora reggel közölt hivatalos előzetes végeredmény szerint. Németországra most hosszú koalíciós tárgyalások várnak. A 888.hu érdeklődésére Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta, hogy végül Olaf Scholz (SPD) vagy Armin Laschet (CDU/CSU) lesz a kancellár, amit a két kisebb párt, azaz a Zöldek és a liberális FDP fog eldönteni.

Állítólagos emberrablókat akasztottak fel egy darura a tálibok

Állítólagos emberrablókat akasztottak fel egy darura a tálibok

A tálibok a nyugat-afganisztáni Herat városában megöltek négy állítólagos emberrablót, majd felakasztották a holttestüket.

Egyelőre csak fenyegetőznek, később majd lövetnek is

Gyurcsány Ferenc a rendfenntartó szerepében tetszelgett a hétvégén.

Lapít az Európai Bizottság, ha a baloldal jogállamiság-ellenességéről van szó

Lapít az Európai Bizottság, ha a baloldal jogállamiság-ellenességéről van szó

Megkérdeztük a tekintélyes Európai Bizottságot a hazai baloldal jogállamiság-ellenes kijelentéseiről. Eláruljuk: a homokba dugták a fejüket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére