Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megszavazta a szenátus Trump jelöltjét az FBI élére

Nagy Gábor

2017.08.02. 06:28

Az amerikai szenátus elsöprõ többséggel - 92 igen, 5 nem - szavazta meg Christopher Wray kinevezését a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) élére.
WASHINGTON, 06:28

Az amerikai szenátus elsöprő többséggel – 92 igen, 5 nem – szavazta meg Christopher Wray kinevezését a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) élére, írja az MTI.

Az 51 éves jogászt Donald Trump elnök június elején jelölte az FBI élére, miután májusban felmentette a szervezet korábbi vezetőjét, James Comey-t.

Wray a szenátus igazságügyi bizottságában a múlt hónapban megtartott meghallgatáson egyöntetű támogatást kapott. Mind a republikánus, mind a demokrata párti szenátorok dicsérték őt, amikor kifejtette, hogy az FBI igazgatójaként nem engedi meg a politika beavatkozását vagy akárcsak beférkőzését a Szövetségi Nyomozó Iroda munkájába.

Az újdonsült igazgató 1997 és 2001 között Georgia állam szövetségi ügyésze volt, 2001 és 2005 között pedig az igazságügyi minisztérium munkatársaként különböző magas rangú beosztásokban dolgozott, elsősorban bűnügyekkel foglalkozott. 2003-ban a kriminalisztikai főosztály vezetőjévé nevezték ki, majd 2003-tól 2005-ig igazságügyi államtitkár volt.

A keddi voksoláskor Chuck Grassley iowai szenátor, az igazságügyi bizottság republikánus vezetője leszögezte, hogy Wrayt a tudása, jellemessége és elkötelezettsége alkalmassá teszi a posztra, mint mondta: "ilyen emberekre van szükségünk az FBI élén".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére