Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megöl minket a multikulti és a polkorrektség

Bertha László

2017.10.13. 12:28

Ausztráliában sem maradt visszhang nélkül Douglas Murray legújabb, "Európa furcsa halála" címû könyve, melyben a brit szerzõ amellett érvel, hogy Európa öngyilkosságot követ el.

Kevin Donelly konzervatív ausztrál kutató a The Daily Telegraph hasábjain ír Murray könyvéről, mely az ausztrálok számára olyan távoli országokkal foglalkozik, mint Anglia, Franciaország, Svédország, Olaszország és Görögország. Donelly szerint azonban a könyvnek kötelező olvasmánynak kellene lennie hazájában is:

Európához hasonlóan a saját országunkban is a multikulturalizmus mindenekfelettisége uralkodik, bűnösnek érezzük magunkat a múlt miatt, és bárki, aki ezzel nem ért egyet, azt a baloldali kulturális elit „szánalomra méltónak” nevezi.

Az Európa furcsa halála (The Strange Death of Europe) című könyvben Douglas Murray azt írja, hogy a modern, szekuláris társadalom – ahol a materializmus az új vallás – figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az embereknek szellemi és erkölcsi identitásra, valamint célokra van szükségük. Ha a nyugati civilizáció nem fedezi fel újból, hogy mit ad számára az identitás – magabiztosságot és erőt–, akkor saját halálos ítéletét írja alá.

A brit szerző szerint az első katasztrófa, mellyel Európa szembesült, az a több millió muszlim menekült beáramlása volt az elmúlt öt-tíz évben. Ennek következménye a párizsi, londoni és brüsszeli no-go zónák kialakulása, az iszlám terrorizmus és a bűnözés, valamint az, hogy egyre több helyi lakos érzi úgy, idegen saját hazájában.

Murray megjegyzi, hogy a legutóbbi hullámmal főképp alulképzett fiatal muszlim férfiak érkeztek, akik közül sokan képtelenek vagy nem akarnak asszimilálódni, vagy a legrosszabb: szilárdan eltökéltek az erőszak és a halál okozásában. A terrorista támadások és az erőszak pedig csak növekedni fog az egyre több és több menekült érkezésével, vagy az Európában már ott élők radikalizálódásával – teszi hozzá a szerző.

A könyv recenziójában Kevin Donelly amellett érvel, hogy ideje elfelejteni Angela Merkel német kancellár téves meggyőződését, miszerint a sokszínűség és a különbözőség jelenti a legkézenfekvőbb megoldást:

Ellentétben a politikai elittel, a kulturális baloldal akadémikusaival és sokakkal a médiában, Murray azt állítja, hogy a multikulturalizmus elpusztítja azt, mely egyedülállóvá teszi Európát.”

Annak dacára, hogy a brit szerző ateista, Európára nézve a második legnagyobb fenyegetésnek tartja, hogy a kontinens elveszítette bizalmát a hitében, a hagyományaiban és az örökségében, melyre támaszkodhatna egy idegen kultúrával szemben. Nyugaton azonban az egyetemeken és az iskolákban bűntudattal töltik meg a fejeket. A politikai korrektség szószólói elítélik gyarmati múltjuk miatt az olyan országokat, mint amilyen Anglia, Franciaország és Németország; a feministák nőgyűlölettel és szexizmussal, a neomarxisták pedig a kapitalizmus miatt támadják a társadalmat.

Európában a szólásszabadság és a multikulturalizmussal szembeni fellépés joga elveszett:

Politikai korrektség uralkodik, és bárkit, aki kritikus a bevándorlással szemben, idegenellenesként, rasszistaként és iszlamofóbként ítélnek el.”

A helyzet azonban Ausztráliában sem sokkal rózsásabb, hiszen ahogyan sokak elítélik Európát az imperialista múltjáért, úgy sokan Ausztráliában is elítélik az „első flottával” érkezőket, valamint azt a tényt, hogy a nemzet brit kolóniaként vette kezdetét. Ausztrália kapcsán Murray azt írja, hogy „a gyarmatosítás vált a nemzet alapításának eredendő bűnévé”; és mint eredendő bűn, mindazoknak, akik nem bennszülöttek, mindig bocsánatért kell esedezniük.

hány generációnak kell még bűnösnek éreznie magát olyan valamiért, ami 200 évvel korábban történt?”

– teszi fel a kérdést cikkében a konzervatív ausztrál kutató.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére