Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megkezdték az Oxford/AstraZeneca-vakcinák beadását az Egyesült Királyságban

888 - Origo

2021.01.04. 10:45

Egy oxfordi férfi kapta meg elsőként Nagy-Britanniában az Oxford Egyetem és az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját – írta meg az Origo a The Guardianra hivatkozva.

A 82 éves Brian Pinker kapta meg elsőként az Oxford Egyetem és az AstraZeneca vakcináját. A tősgyökeres oxfordi férfit hétfő reggel fél nyolckor oltották be az oxfordi Churchill kórházban.

 

A férfi rendszeresen dialízisre jár. Kora és betegsége miatt ezért két szempontból is a veszélyeztetett és ezért az elsőként oltandók közé tartozik.

Nagyon örülök, hogy megkaphattam azt a koronavírus elleni vakcinát, amit itt, Oxfordban fejlesztettek ki. A nővérek, az orvosok és a személyzet is nagyszerű munkát végez, és nagyon várom, hogy a feleségemmel idén megünnepeljük a 48. házassági évfordulónkat”

– nyilatkozta.

Sam Foster, a nővér, akitől megkapta a vakcinát, így nyilatkozott:

Nagy megtiszteltetés beadni az első oxfordi vakcinát az oxfordi Churchill kórházban, pár száz méterrre attól a helytől, ahol kifejlesztették.”

Az Oxford/AstraZeneca-vakcina a második oltóanyag a Pfizer és a BioNTech közös vakcinája után, amelynek nagy-britanniai alkalmazása megkezdődött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére