Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Afganisztán is megkezdte a koronavírus elleni oltókampányt

888 - MTI

2021.02.23. 11:00

Afganisztánban a brit–svéd AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett, Indiában előállított oltóanyagot használják.

 

Az oltások ünnepélyes elindításánál jelen volt Asraf Gáni afgán elnök is, aki arról beszélt, hogy a sajtó munkatársait Afganisztánban folyton fenyegetik azok, akik el akarják őket hallgattatni.

Az elsőként beoltott újságírónő, Anisza Sahíd tavaly a koronavírus-járványról tudósított, munkájáért kitüntetést is kapott. Az újságíró után egy orvosnő és a biztonsági erők két tagja kapta meg az oltást.

Afganisztánban a brit–svéd AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett, Indiában előállított oltóanyagot használják. Február elején kaptak 500 ezer adagot, amely 250 ezer ember számára elegendő.

Első körben az egészségügyi dolgozókat és a biztonsági erők tagjait oltják be.

A koronavírus-járvány következtében mintegy 2400 ember halt meg Afganisztánban, a világ egyik legszegényebb országában, és igazoltan 55 ezren kapták el a vírust. A fertőződések valódi száma feltehetően ennél magasabb, mert nemzetközi összehasonlításban jóval kevesebb tesztet végeztek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére