Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghalt egy tinédzser egy netfüggõséget "kezelõ" táborban

888.hu

2017.08.14. 17:58

Egy kínai tinédzser meghalt egy olyan táborban, ahova a játékfüggõsége miatt küldték el a szülei. Az eset nyomán ismét felizzottak a hasonló intézményekkel szembeni kritikák.
FUYANG, 17:58

Egy kínai tinédzser meghalt egy olyan táborban, ahova a játékfüggősége miatt küldték el a szülei. Az eset nyomán ismét felizzottak a hasonló intézményekkel szembeni kritikák.

Az áldozat egy 18 éves fiatal volt, akit gyakorlatilag fogva tartottak az intézményben. A fiú testén súlyos sérülések voltak, valószínűleg az intézményben történt bántalmazás miatt halt meg. A tábor személyzetét és vezetőit őrizetbe vették a hatóságok – írja a BBC.

A haláleset még augusztus elején következett be az Anhuj tartományban található táborban.

Kínában az utóbbi években egyre elterjedtebbek az olyan táborok, amelyek az internet- és játékfüggőségből próbálják "kigyógyítani" a jellemzően fiatalkorú pácienseket. A hasonló létesítményeket egyre keményebb kritikák érik külföldről, mivel a legtöbbször katonai fegyelem és puritán, szegényes körülmények jellemzik a táborokat, ahol a bentlakókkal rabként bánik a személyzet. Emellett a hasonló létesítmények agresszív reklámokkal próbálják felhívni a szülők figyelmét a problémára, amelyre egy ilyen tábor varázsütésszerű megoldást kínál – ami persze többnyire nem jön be hosszú távon.

A legújabb, felháborodást kiváltó eset a Liu vezetéknevű fiúval történt, aki a szülei szerint komoly internetfüggőségben szenvedett, ezért úgy döntöttek, hogy elküldik a táborba. A létesítmény úgy hirdette magát, mint amely képes leszoktatni a fiatalokat függőségükről "pszichoterápiával és fizikai edzéssel".

A fiút szülei augusztus 3-án vitték el a táborba, majd a személyzet két nappal később arról értesítette a őket, hogy a fiukat kórházba szállították, ahol később meghalt.

A tinédzser halálának pontos okát nem közölték a hatóságok.

A szülők viszont arról nyilatkoztak, hogy az orvosok elmondása alapján a fiú testén több mint 20 külsérelmi nyom található, valamint a tinédzsernek számos komoly belső sérülése is volt. A szülők később megnézhették a fiuk testét a hullaházban.

A fiam testét a lábujjától a fejéig sebek borították... Amikor elküldtem az intézménybe, még teljesen jól volt. Hogy halhatott meg 48 órával később?"

– nyilatkozta a gyászoló anya.

A hatóságok elkezdtek vizsgálódni az intézményben. A vizsgálat idejére felfüggesztették annak működését, az igazgatót, valamint a személyzet 4 tagját őrizetbe vették.

A hasonló létesítmények egyre elterjedtebbek Kínában. Egy részüket az állam működteti, egy részük pedig magánkézben van.

A kínai hatóságok egyébként igyekeznek szabályozni ezt a területet, hamarosan elfogadtathatnak egy olyan törvényt, amely betiltja az olyan brutális kezeléseket, mint például az elektrosokk-terápia, amelyet sokszor a játékfüggőség kezelésére is használnak a "szakemberek".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére