Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Még több atomfegyvere lesz Észak-Koreának

888.hu

2022.04.26. 09:10

Az észak-koreai hadsereg nukleáris fegyverzetének „megerősítésére és fejlesztésére” tett ígéretet Kim Dzsong Un észak-koreai vezető egy phenjani katonai parádén – jelentette kedden a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

 

Kim Dzsong Un a hadsereg alapításának 90. évfordulója alkalmából rendezett díszszemlén beszélve hangsúlyozta: tekintettel az aggasztó politikai és katonai helyzetre gyorsított ütemben fejlesztik a hadsereg nukleáris fegyvertárát, amelyet egyúttal „a nemzet erejének” nevezett.

 

Legfontosabb szerepe az elrettentés, de Phenjan nem fog habozni bevetni őket, amennyiben alapvető érdekei sérülnek.”

– fogalmazott Kim Dzsong Un.

Tudósításában a KCNA – jóllehet képeket nem közölt – leszögezte, hogy a díszszemlén bemutatták a Hvaszong-17 interkontinentális ballisztikus rakétát, amelynek hatósugara 15 ezer kilométer.

 

Amerikai és dél-koreai tisztségviselők arra figyelmeztettek, a fegyvert Phenjan akár „élesben” is bevetheti, hogy kémműholdat juttasson el vele a világűrbe. Ez szakértők szerint az elmúlt öt év legnagyobb provokációja és az ENSZ vonatkozó határozatainak megsértése lenne.

 

Észak-Korea 2017-ben befagyasztotta az interkontinentális ballisztikus rakéták tesztelését és a kísérleti atomrobbantásokat. Ám miután zátonyra futottak a nukleáris leszerelésről szóló tárgyalások, amelyeket Donald Trump előző amerikai elnökkel folytatott, Kim Dzsong Un arra figyelmeztetett, hogy országa mindkét tevékenységet újrakezdheti.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére