Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Maugli jogait is megvédik: tovább tombolnak a filmvilág antirasszista cenzorai

V4NA, 888.hu

2020.06.24. 19:40

Az Elfújta a szél után most a Netflix is újabb filmeket vett ki az ajánlatából, a Sky pedig számos kasszasiker elejére tett ki figyelmeztető feliratot. Ilyen például A dzsungel könyve, a Flash Gordon vagy az Alien is – számolt be az agyatlan kultúrtombolás újabb fejezetéről a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Miután az HBO levette az ajánlatai közül az Elfújta a szél című klasszikus alkotást azzal az indokkal, hogy a film a rabszolgaságot és a rasszizmust pártolja, az őrület folytatódott, igaz, valamivel enyhébb formában.

A Sky brit fizetős TV-csatorna 16 olyan kasszasiker elé tett figyelmeztető feliratot, amely szerintük – valamilyen szempontól – már nem felel meg a mai kor követelményeinek. A szóvivőjük szerint körülbelül 10 millió eurós befektetéssel, ilyen szövegeket helyeztek el a szóban forgó filmek oldalára: “ez a film már elavult nyelvi és kulturális ábrázolásokkal rendelkezik, amelyek ma sértőek lehetnek a nézők számára.” Hogy például az Alien filmben mi az ami „elavult”, azt valószínűleg csak ők tudnák megmondani. A felirat alul látható.

De ugyanerre a sorsra jutott A dzsungel könyve című animációs film (pedig milyen hangsúlyos benne, hogy „egy vérből valók vagyunk”...), Az utolsó szamuráj (végül is sok ázsiai elnyom egy fehéret...), a gyermekeknek szóló Dumbo (a nagyfülű elefánt hátrányos megkülönböztetés áldozata) és a The Goonies, valamint Peter O'Toole főszereplésével az Arábiai Lawrence (Lawrence of Arabia) kalandfilm, a Jazz énekes (Jazz singer), vagy az 1980-ban készült Flash Gordon. A Sky szóvivője azt is mondta a Varietynek, hogy „a Sky elkötelezett amellett, hogy támogassa a rasszizmus elleni küzdelmet és javítsa a sokféleséget”.

A Netflix – érdekes módon – csakis az ausztrál és az új-zélandi ajánlatából tiltotta le véglegesen egy ausztrál színész négy vígjátékát. Ezek az Angry Boys, a Summer Heights High, a We Can Be Heroes és a Jonah From Tonga. A cég szerint Chris Lilley olyan karaktereket alakít ezekben, amelyek sérthetik az Ausztráliában élő bennszülöttek érzelmeit.

Ami persze az is jelenti, hogy a betiltott filmeken a világ más tájain továbbra is jókat nevethetnek a nézők.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére