Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Matematikus: Valami nagyon nincs rendben Biden eredményeivel

888.hu

2020.11.08. 15:00

A Benford-törvény alkalmazásával arra a konklúzióra jutott a rejtélyes felhasználó, hogy jelentős választási csalás történhetett.

A Mandiner nyomán nézzük a részleteket.

Miami-Dade megye, Florida

Egy nevének elhallgatását kérő amerikai statisztikus elemezte a gyanúsabb amerikai választókörzetek eredményeit, ahol Joe Biden hirtelen elhúzott – írja a Reaktor.

Háttér

Az amerikai választások után egy inaktív Twitter-fiók, a @statsguyphd választási anomáliákról kezdett el posztolni, amelyeket a Benford-törvénnyel vizsgált. Nem csupán az eredményeit mutatta be, hanem a korai módszereit is.

Ekkor még nem volt teljesen tisztázott, hogy pontosan mit és hogyan vizsgált, de ígéretéhez híven később részletesebben is közölte, hogy mire jutott. Az eredmények mindenki számára elérhetőek.

Mit kell tudni a módszerről?

A Benford-törvény tipikus példája annak, hogy a matematika olyan területeken is alkalmazható, ahol nem is várnánk. Ezt a módszert arra szokták használni, hogy a választások tisztaságát ellenőrizzék anélkül, hogy megfigyelőket kelljen küldeni az adott országba.

Például a 2018-as magyarországi országgyűlési választások alkalmával is sokakban felmerült a csalás gyanúja. Ekkor az Index alkalmazta a módszert a meglévő adatokra, de a statisztikai analízisből kiindulva nem találtak a választási csalásra utaló nyomot, az eredmények illeszkedtek a várt eloszlási görbéhez (utóbbi látható a képen).

Aki szeretne jobban elmélyülni a jelenség hátterében, annak ajánljuk a következő videót:

Statsguyphd eredményei

A rejtélyes Twitter-felhasználó (Statsguyphd) 5 államból közölt eredményeket, nem a teljes állammal foglalkozott, hanem csak egyes körzetekkel. 2 esetben mindent rendben talált, míg 3 esetben komoly anomáliákat fedezett fel.

Az egyik legszembeötlőbb: Chicago.

Látható, hogy Trump eredményei követik az eloszlási görbét, míg Biden esetében ugyanez nem mondható el.

Érdemes megnézni, hogy a harmadik utas jelöltek (nem demokrata vagy republikánus) eredményei is teljes mértékben illeszkednek az elvártakhoz, egyedül Biden statisztikái nem stimmelnek.

(N = szavazókörzetek száma, amelyekben érkezett szavazat a jelöltre.)

Milwaukeeban is hasonló eredmények születettek, azzal a slusszpoénnal, hogy a beírt jelöltek (például a protestszavazatként beírt egyéb személyek) statisztikái is követik az eloszlási görbét, és ismételten csak Biden esetében látunk komoly eltéréseket.

Egy pennsylvaniai körzetet is bemutatott Statsguyphd, ahol a Benford-törvény által várt leggyakoribb számjegy esetében súlyos deficit figyelhető meg Biden eredményeiben.

Allegheny, Pennsylvania

Végül két, georgiai és floridai körzet eredményeit is felvázolta, ahol a módszer szerint minden kifogástalanul ment, vagy ha csaltak is, az nem volt akkora mértékű, hogy látható legyen.

Fulton megye, Georgia

Miami-Dade megye, Florida

Összegzés

Amennyiben Statsguyphd nem akarja becsapni az embereket, akkor a bemutatott eredmények alapján az a konklúzió vonható le, hogy a Benford-törvényt alkalmazva a bemutatott 3 körzetben a publikált választási eredmények jelentős választási csalásra utalnak Joe Biden esetében.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére