Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Markus Söder lett a bajor CSU új elnöke

Zelenka Dóra

2019.01.19. 16:25

A tisztségért egyedüli jelöltként induló politikust a küldöttek 87,4 százaléka támogatta. Elõdje, Horst Seehofer több mint tíz év után távozott a tisztségbõl.
MÜNCHEN, 16:25

A tisztségért egyedüli jelöltként induló politikust a küldöttek 87,4 százaléka támogatta. Elődje, Horst Seehofer több mint tíz év után távozott a tisztségből. 

Markus Söder az 1945-ben alapított, csak Bajorországban működő CSU kilencedik elnöke. Az 52 éves politikus alacsonyabb támogatottsággal kezdi meg pártvezetői tevékenységét, mint annak idején Horst Seehofer, akit a kongresszusi küldöttek 90,3 százaléka támogatott 2008 októberében, amikor első alkalommal nyerte el az elnöki tisztséget.

Markus Söder tavaly március óta kormányfő Bajorországban, ebben a pozícióban is Horst Seehofert váltotta. A tavaly októberben tartott tartományi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban sokáig a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a berlini vezetés menekültügyi politikájának kritikájára összpontosított, azaz szerepe volt abban, hogy a menekültügy körüli viták a szakítás szélére sodorták a CDU/CSU pártszövetséget.

A CSU a párt 1950 óta a leggyengébb eredményt érte el a Landtag-választáson, és elveszítette abszolút többségét a müncheni tartományi gyűlésben. Söder a szombati kongresszuson elmondott beszédében kitartott a CSU-t a politikai spektrum közepére helyező új irányvonal mellett. Hangsúlyozta: pártelnökként az a célja, hogy a helyes következtetéseket vonja le a kevéssé sikeres tavalyi év fejleményeiből. 

Elengedhetetlen, hogy a párt ismét jobban megragadja a bajorok életérzését, ezért nyitnia kell a fiatalok és a nők felé, de törzsszavazóiról sem szabad megfeledkeznie"

– mondta Söder.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére